perjantai 17. kesäkuuta 2011

Se tunne kun ei meinaa uskoa arvostelua.

Kasper kokeilemassa kehää ennen tosikoitosta
© Katriina Mäenpää
Erkkari siis tosiaan oli ja meni viime sunnuntaina. Lauantaina bussilla meille seikkaili jo mahtava tulevaisuuden norfolkkihandleri Katriina, joka lähti siis meidän kanssa kohti Lohjaa :D Kassun lisäksi autoon pakkaantui Roosan kasvattaja Sari (Kennel Binacan) ja tietenkin äitini. Koirakansaa löytyi takakontista neljän luppakorvin voimin: Binacan Young Rose "Roosa", Karloon Arlesly "Wilma", Karloon Big In Beverly "Fanni", sekä meidän kultapoika Karloon Big In Brecon "Kasper".

Näyttelypaikalla oli vielä hiljaista kun päästiin köörimme kanssa perille. Ehdimmekin treenata noita mukana olleita pentuja vielä Katriinan kanssa, ja viimehetken partakarvaviilaukseen jäi hyvin aikaa. Ensimmäisenä meiltä suunnisti kehään Kasper, pikkupentuluokkaan 5½kk ikäisenä. Ja voi miten hienosti poika esiintyikään ensimmäisessä näyttelyssään! Treeniähän oli ukkelin kanssa takana yhden näyttelykoulutuksen verran, jossa seisotin ja liikutin äijän itse yhteensä kerran. Eli yhteinen treeni jäi meillä aika vähäiseksi. Toki Kaskas oli myös ainoana koirana kehässä, eli muista koirista ei ollut häiriötä, mutta kyllä ne liikkeet ja seisomiset saa muutenkin sähellettyä :D


Kasperin tyylinäyte mökillä, päivää ennen erkkaria. 5½kk
© Katriina Mäenpää

Tuomarina oli siis Liz Cartledge Iso-Britannia.

Kasperin arvostelu:
"5,5 months, well-schooled showman, very well handled and presented, attractive head, month a little untidy at the moment, good body and topline, moved nicely for one so young, excellent coat, promising."
Pennut 5-7kk 1. KP PUP1 VSP-PENTU

Kasper siis yllätti ja todella positiivisesti! Poika jätti taakseen kaksi vanhempaa urospentua, ollen ainoa poika joka sai KPn. Niinpä herra tallusteli vielä erkkarin päätteksi isoon kehään kilpailemaan ROP-pennusta, jossa vastassa oli jo NN-Showssa ROP-pennuksi valittu narttu, jolla oli siis ikää enemmän kun meidän pikku honkkelivaihe pojalla (: Niinpä tuloksena VSP, mutta poika oli niin hieno ja jaksavainen :D

ROP-pentu Mainly Dark Dragonfly ja VSP-pentu Karloon Big In Bregon
© Katriina Mäenpää
Seuraavana kehään vietiin kaksi pikkutyttöä team Karloolta ja saatiin Katriinakin kehiin. Kassu vei pikku Fannin ja itse suunnistin kehään Lillin (Karloon Big In Bexley) kanssa. Herttinen sitä virtaa :D Pienellä hallissa tehdyllä treenillä saatiin tytöt jonkinlaiseen kehävalmiuteen, vaikka Lillin liikkeet jäivät vähän mietityttämään. Mutta kun kehään päästiin niin kyllä me mentiin hienosti ravilla, ainakin suurimman osan ajasta! Fanni esiintyi kehässä mallikkaasti, vapaasti seisominen sujui lähes samaan tapaan kuin äidillään :D Kiitos vielä Katriina huimasti avusta tytön esittämisessä.

Pieni, virkeä Fannineiti seisoskelemassa uimisen jälkeen näyttelyä edeltävänä päivänä 5½kk.
© Katriina Mäenpää
Fannin arvostelu:
"5,5 months, very pretty head and expression, good coat texture, showed well, responding to her handler, well carried tail, enjoying her movement in the ring, would like better lay-back of shoulder but a nice little package"
Pennut 5-7kk 1. KP PNP2

Fannikin siis nappasi oikein hienon arvostelun, sekä antoi hienon vastuksen paras narttupentu kehässä. Lillin arvostelua emme vielä ole saaneet, joten se ilmaantunee tänne vielä jälkikäteen. Pikkuneidin tulos oli kuitenkin luokka sij. 2 ei KPta.
Lisäksi esitin vanhemmissa narttupennuissa Adan (Crikeys Bright Bronze), joka oli hihnan päässä jo viime NN-showssa. Tälläkertaa tulokseksi Pennut 7-9kk sij. 2 ei KPta. (: Kiitos jälleen handlausmahdollisuudesta!

Kasperin hienoa esiintymistä sivuntäytteeksi.
© Katriina Mäenpää
Urosten ajan sai tasailla hengitystään pentuhärdellin jäljiltä. Seuraavana kehään suuntasi A-pentueen pöhlö, nimittäin Wilma. Likan esiintymisessä ei ollut mitään kummaa mainittavaa. Pöytäkin meni neidiksi ihan kivasti, ei ihan armotonta sähellystä ollut näkyvissä.

Wilman arvostelu:
"21 months, this handler has the gift of making all her dogs she shows look good. Light eyes spoil her expression, good outline, body and coat. Showed with confidence and style, moved well."
NUO-ERI

Nuorten luokan kilpailuluokasta löytyi siis viisi narttua, joista Wilma oli ainoa pois karsiutuja. Himpura niitä silmiä, mutta ei voi mittään. Liz sanoikin pöydällä että noille silmille on tehtävä jotain. Paljon kulmakarvoja tai belladonna, mitä sitten ikinä tarkoittikaan :D Lisäksi pöydältä lähdettäessä Liz kertoi minun olevan päivän parhaita handlereita ja siitäkös vasta tulikin kumma kiitostelu sopertelukohtaus. Tuota Wilman arvostelussa olevaa lausetta en ollut edes huomannut. Jotenkin olen kulkenut ajatuksissani arvostelua hakemasta takaisin pöydän ääreen. Äitinihän oli nimittäin kehänlaidalla kummastellut arvostelua, näyttänytkin sitä vieressä istuville Sarille, sekä ihmetellyt kun en ollut siitä mitään maininnut. Niinpä äiti tuli Roosankin kehän jälkeen kysymään että olinko mä lukenut arvostelun. Ja minähän mielestäni olin :D Silti äiti tuputti arvostelun takaisin nenän eteen ja voi herttinen kuinka mä tärisin... Aivan käsittämättömän mieletöntä saada tuollaista palautetta kokeneelta tuomarilta!

Roosa kehäilemässä.
© Katriina Mäenpää
Mutta tosiaan ennen noita tärinöitä kehään asteli Roosa, joka esiintyi ehkä mielettömämmin kuin koskaan ikinä! Ja koska koira tuntui niin hyvältä, niin pitihän sitä tuomaripöydän edessä vähän testata. Ja Rosahan tapitti komeasti seisomassa vaikka olin hihnanmitan päässä. Häntä siinä vain tuppasi tipahtamaan, mutta tulipahan taas kokeiltua kuinka pätevä emäntä sitä kotoa löytyykään!

Roosan arvostelu:
"4 years, good bone and substance, would prefer a little shortet in back. Enthusiastic showgirl, very well handled, fluent mover going round, would like darker, less bold eyes, excellent coat texture."
AVO-ERI AVK2

Roosan tulokseenkin olen enemmän kuin tyytyväinen, odottelin jotain ihan muuta. Roosa onnistui vielä ohittamaankin yhden avoimen luokan nartun, rouva on niin mainio :) Kisasin myös junior handler-kehän Roosan kanssa, tuloksena JH1/1. Katriinakin oli menossa mukana, kisasi Kirsin Emmalla (Heilurihännän Black Gem) ja nuoremmat voitti Sofia kisaten Nanin Flippanilla.
Katriina ja minä olimme myös auttamassa Kirsiä ja Jaanaa Heilurihännän kasvattajaluokassa, tuloksena BIS1 kasvattaja. Onnea Kirsi!

Kasper liikkeessä.
Kiitoksia kaikille mahtavasta päivästä ja etenkin Katriina, kiitos esitysavusta, voit olla varma että me vaivataan sua tulevaisuudessa uudestaan meidän luppakorvilla :D

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti