torstai 3. helmikuuta 2011

Aina ei pysytä perässä

Harvemmin keskiviikon "radanlaita"-treeneissä on kerrottavaa, mutta eilinen oli poikkeus. Anua oli tuuraamassa Riikka Karttunen, joka sitten kysyi että mäkö olin se kenen koira viettää leppoisia mammalomia. Näinhän se oli ja Riikka tarjosi meikäläisellekkin mahdollisuuksia päästä radalle, nimittäin hänellä oli borderterrieri Selma mukana. Hölmöhän olisin ollut jos olisin kieltäytynyt ja heittänyt treenimahkut hukkaan :D Sitten vaan venailemaan rataantutustumisten jälkeen maksit ja medit, kunnes laskettiin mineihin ja pääsi sitä itekkin treenaan.

klikkaamalla isommaksi
Selma oli oikein mahtava ohjauskokemus, ainakin sain ääntä käyttää, koska neidillä oli paljon omia mielipiteitä asioihin :D Vauhtia löytyi kuitenkin paljon enemmän kuin omista paketeista, ja alan nyt aika hyvin ymmärtämään Annan borderi kuumetta. Mutta pidetään nyt tappijalkakaverit, kun niissäkin on tarpeeksi hommaa meikäläiselle.
Kutsuin koiran siis kakkosputken takaa, kolmosen jälkeen valssi, takaakiertona vitonen ja puolen vaihdon kautta koira putkeen. Ensimmäisellä kerralla testissä oli vain ensimmäisen putken suun ohi tuominen, mutta itsellä ei ollut reaktiot tarpeeksi ripeinä, niin päädyttiin sitten vaihtamaan kokonaan puolta. Kauaa ei tarvinnut tuon kanssa pelata, kun vain sain omat jalat toimimaan.
Kepit Selma haki oikein mahtavasti. Takaaleikkaus putkelle sisälsi pienenmoista pyörimistä ja astetta kovempaa huutelemista, mutta toisella kerralla tuokin sujui jo paremmin. Putken jälkeinen hyppy meni nappiin, samoin putkeen haku vaikka putken suita oli ties kuinka. Puomilla en ensikertaa en sanonut kontaktikäskyä, homma korjattiin sitten seuraavalla kerralla. Takaakierrot hyvin, eikä viimeisissä hypyissäkään hassumpaa. Toisella kerralla saatiin siis korjailtua monikin asia sujuvammaksi, ja puomilla otettiin etäisyyttä ja juoksin 12 hypyn takaa.

Lopputreeneistä ennätettiin tekemään vielä lyhyempi pätkä. Aloitettiin puomilta, putkeen. keskellä olevat hypyt ilman suurempia kommervenkkejä, takaaleikkaus kepeille, hypyn kautta kauempaan päähän putkea ja ensimmäisessä radassa nelosen ja kolmosen virkaa suorittaneille hypyille välistäveto ja putkeen. Koittakaa nyt saada selityksestä selvää :D Rata meni näppärästi, takaaleikkauskin toimi mukavasti heti ensiyrittämästä ja oli rutkasti sujuvampi kun ensin yrittämäni pahasti myöhästynyt valssi.

Mutta treenikerta teki kyllä niin hyvää, kiitos vain Riikalle kun pääsin Selman kanssa treenailemaan ! (:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti