maanantai 28. helmikuuta 2011

Varoitus: Akkavaltamme horjuu!

Jaa niin mikä akkavalta? Meidän talossahan on "valta" jakautunut aina naisvoittoisesti 4-1, joskus jopa 5-1 kun Kati, isäpuolen tyttö, on tullut meille viikonloppuisin visitoimaan. Pennut kuitenkin horjuttavat tätä tilannetta, meinaan kun keskiviikkona meidän B-pentueen Lilli (K. Big In Bexley) lähti kohti Espoota, tilanne oli jo 4-3. Mutta kun Iines vielä päätti tasata puntteja 22.2.2011 kun taloon syntyi yksi reipas tyttö ja yksi vähintään yhtä reipas pikkumies, tilanne on 5-4. Ei tälläseen vallan horjutukseen olla totuttu :D

K. Big In Bexley "Lilli"

Mutta palataan viimeviikon tiistai aamuun. Iines oli koko edellisen yön nukkunut aivan rauhassa, vaikka maanantai-iltana läähätys lisääntyi huimasti ja Nunun piti jatkuvasti ängetä kaappien alle. Päivällä kuitenkin synnytys käynnistyi ja taisi olla neljän pintaan, en muista varmaksi, kun äiti hälytti ensimmäisen pennun näkyvän. Kun pussi yllätäen vain katosi, alkoi lievä ihmettely, mutta jälkikäteen viisastuneina, pussi oli vain mennyt rikki ja pullahtanut takaisin Iineksen sisään. Pitkään aikaan ei kuulunut mitään Iineksen työnnöistä huolimatta, joten soiteltiin Sari hätiin, koska ei tiedetty olisiko kanavassa mitään. Sari kokeili asian, koska äiti tai minä ei sisätutkimusta uskallettu tehdä. Ja ei siellä kanavassa mitään ollut. Hetken aikaa odoteltiin, kunnes päätettiin ottaa yhteyttä Tuhatjalkaan, kun liikuttelusta huolimatta ei synnytys tuntunut etenevän.
Ja niinhän siinä taas kävi. Suunta kohti Tuhatjalkaa. Itse en taaskaan lähteny panikointini takia mukaan vaan jäin kotiin. Tälläkertaa puhtia vaan ei voinut käyttää siivoamiseen, kun pentunurkkaus oli pysynyt yhtä pyyhettä vaille puhtaana. Soittelin kuitenkin tasaisen epätasaisin väliajoin tilannetta kyselläkseni, ja niinhän siinä kävi, ettei oksitosiini ja kalkki synnytystä edistäneet, eli polttoheikkoudesta ei ollut kyse. Eli Karloon-kakarat putkahtivat maailmaan leikkauspöydän kautta, taas virheasennon takia. Molemmat pennut yrittivät tunkea yhtäaikaa kanavaan, ja toinen oli vielä tulossa niska edellä, pää taittuneena.

tyttö 3vrk
Iineksen kotiutusohjeet:

"Iines tuotiin päivystykseen synnytysvaikeuden takia. Ensin yritettiin josko Iines olisi synnyttänyt itse oksitosiinin ja kalkin avulla. Tämä ei kuitenkaan tuottanut toivottua tulosta, ja Iines päädyttiin leikkaamaan. Leikkauksessa todettiin pennun asentovirhe, joka esti pentujen pääsyn synnytyskanavaan.

Kotona Iinekselle aloitetaan antibioottikuuri Amoxiclav 200mg 1 tabletti kaksi kertaa päivässä kuuri loppuun. Metacam-kipulääkkeen saatte oheisella reseptillä apteekista, pakkauksen ohjeen mukaan.

Tikkien poisto 12-14 vrk kuluttua, kuuluu leikkauksen hintaan.

Mukavaa jatkoa Iinekselle ja reippaille pennuille!"

Pennut olivat myös aikamoisia jötkäleitä, pojan syntymäpaino oli 226g ja tytön 234g. Eli olisi siinä ollut työntäminen, jos pennut olisivat luonnollisesti syntyneet. Nyt sekä äiti että pennut voivat kuitenkin mahtavasti ja molemmat pikkupunaiset paisuvat kuin pullataikinat. Meidän pienet pingispallot :3


Samalla kun pikkutapaukset asuttavat kodinhoitohuonetta, ovat Roosan lapset päättäneet valloittaa koko muun maailman, toisinsanoen meidän kämpän. Poikien on pakko auttaa jokaisessa arkiaskareessa, niin astianpesukoneen täytössä ja tyhjennyksessä, kuin omien jälkien siivoamisessa. Astianpesukoneesta on kiva repiä tarroja ja sinnehän pn mitä mahtavinta yrittää kiivetä! Mutta ulkoilukin on otettu ohjelmaan nyt säiden lauhduttua, ja nykyään pojilla on pihalla oikein mahtavaa (: Lisäksi kävimme sunnuntaina moikkaamassa jätkien kanssa Fanni-siskoa tampereella, hetken rähjäämisen ja asettautumisen jälkeen kuitenkin pingottiin tappijaloilla pitkin kämppää :D

poika "Eddie" 3vrk

tyttö 3vrk

5 kommenttia:

  1. Kiva kirjoitus ja ihanat pingispallot! <3 Oon päivittänyt tätäkin sivua varmaan loputtoman monta kertaa, että pääsen heti lukemaan kun uutta tekstiä ilmestyy. Niin sekaisin en vielä ole, että kotisivuksi olisin tätä laittanut, vaikka mielessä on kyllä käynyt ;), joten en ehkä tarvitse, ainakaan vielä, hoitoa tälle sekaisin Eddiestä - syndroomalle. :D hah!

    VastaaPoista
  2. Tää on ihana tää blogi! oon liittyny oikein lukijaksi ja joika tekstin luen mikä ilmesttyy!:)

    t. tilsa

    VastaaPoista
  3. Kiitos kommenteista :D
    Ella// Onhan tuo pingispallo Eddie hurmaava tapaus, ei siitä voi muuta kun mennä sekasin (;

    VastaaPoista
  4. Tosi kiva blogi teillä :)!! Eihän haittaa että lisäsin teidät mun ja Lulun linkkilistalle (:?

    VastaaPoista
  5. Ei haittaa Linda, voisin oikeastaan itse tehdä samoin, eli laittaa teidät meidän linkkeihin, jos sopii ? :)

    VastaaPoista