tiistai 26. heinäkuuta 2011

Sinne, tänne ja takaisin osa 1/3

©tipsuttajat.galleria.fi
Nyt on blogissa ollut jälleen hetken hiljainen hetki, vaikka tapahtumia on riittänyt. No siitähän se hiljaisuus juuri johtuikin! Viime perjantaina lähdettiin painamaan kohti Oulua, josta tultiin sunnuntaina pois. Tiistaina lähdettiin Viroon äidin ja kummitätini kanssa, ihan vain shoppailureissulle ilman koiria. Torstaina oltiin puoliltaöin jälleen mökillä ja perjantaina lähdettiin aamusta Helsinkiin, Eukanuba Open Showhun töihin, jossa myös piipahdin JH-kehässä. Töissä oltiin myös lauantaina Summer Show KV näyttelyssä, ja sielläkin kisailtiin junnuissa. Lauantaina lähdettiin ryhmien jälkeen taas takaisin mökille ja täältä ajelin vielä sunnuntaina Amerikancockerspanielierkkariin junnuilemaan. Kiirettä siis on pitänyt :D

Nyt ollaan kuitenkin taas viettämässä leppoista elämää viimeisten lomaviikkojen ajan. Tämä viikko onkin agitreenejä lukuunottamatta tyhjää täynnä, ja sitä seuraavalla suuntana olisi viimeistä kertaa PHKP-leiri. Mihin nää junnuvuodet oikein katoavat..

Mutta aloitetaan Oulun reissusta, jonne starttasimme perjantaina 15.7. Matkaan lähdettiin aamulla ja perillä käytiin katsomassa Roosan Max (K. Big In Bowdon) poikaa B-pentueesta.Pikkupoika oli hirmuisen mukava ja nätin näköinen tapaus, harmittaa vähän ettei se toinen kives tullut alas. Myös toinen korva oli aavistuksen villi ja kevyt, mutta eipä pikku Maxia tulla kehissä näkemään, niin onpahan äijässä vähän persoonallista näköä (; Alla muutama kuva Telman ja Maxin riehunnoista, joille pitäisi tässä lähiaikoina tehdä oma kansio tuonne kuvat.fi gallerian puolelle.

Max ja Telma
Telma tahto vaan pussata
Trimmissä Maxilta katosi hännän hörhökarvat ja ukkeli on kyllä komea
Myös Iineksestä tuli napattua muutama julkaisukelpoinen otos, ja muutenkin Nuhveroinen sai hymyn huulille kun neiti yltyi leikkimään pentujen kanssa karvamöttiäis lelulla. Hölmöläinen :D
Nuhveroinen
laatu ennenkaikkea
Maxin vierailun jälkeen suunnattiin hotelille ja vietettiin päivä aika rennosti. Oulussa oli meneillään jonkinsortin musiikkitapahtuma, joka oli tuonut rutkasti väkeä kaupunkiin nauttimaan hyvästä säästä. Ja kyllähän mekin rippeitä kuultiin Irinan keikasta iltalenkin yhteydessä. Täytyy kyllä myöntää sekin, että Oulu tuntui aivan ihanalta paikalta ♥

Lauantaina oli kuitenkin otettava suunta kohti ravirataa. Sää näytti inhon harmaalta, ja niinhän siinä kävi, että vettä tuli päälle ja urakalla. Vesisateet olivat kaukana ajoittaisista, kyllä sitä vettä tuli tasaiseen tahtiin kokoajan. Roosan kehän aikaan vesisade oli kuitenkin aikalailla pelkkää tihkua, mutta kyllä sekin näkyi seisotuksissa ja kehäasenteessa. Ensinäkin rouvaa tuntui suuresti ärsyttävän se, että kehään vietiin turhan tempaisten. Pöytämme oli meinaan kehästä sivussa aurinkovarjon alla, ja tosiaan en yhtään saanut tehtyä Roosan kanssa niitä perinteisiä pyörityksiä ennen kehään, kun koitettiin pitää turkki kuivana. Tuomarina oli siis Tino Pehar, Kroatiasta.

Arvostelu:
"4 years. Good sice. Bit long in loin. Exc. head, bit big eyes. Could have darker eyes.Good earset. Good topline&tailset. Very good angulations, very good movement. Exc. coat texture"
AVO-ERI AVK1

Ei siis napsahtanut SA:ta tälläkertaa, mikä jäi todella harmittamaan. Roosan esiintyminen ei mennyt ihan nappiin, pää ei noussut ihan niin ylpeillen ylös, kiitos tuo vesisade mikä tuli suoraan silmiin. Silti onhan ERI aina parempi kuin EH, eli ei tässä nyt toivoa menetetty. Kyllä se serti jostain tulee..

Rotukehän jälkeen saikin alkaa jännittämään Junior Handler hommia. Johanna ei ollut vielä ilmaantunut paikalle, joten hetken aikaa ennätin kierrellä kehiä Nean kanssa ja moikkailla tuttuja. Jossukin kuitenkin ilmaantui paikalle, eikä tarvinut enää turhaan panikoida kun pääsin huskykouluun :D Kisakaverina oli siis siperianhusky Black Happies Veronica, tutummin Wiima. Ja kyllähän tässäkin tilanteessa kävi niin, että hermoilut osoittautuivat täysin turhiksi, Wiima osoittautui aivan mahtavaksi pakkaukseksi ja aivan kuten Jossu sanoi: Wiimassa ja Roosassa on kyl hirveesti samaa vaikka rodut on ihan erilaiset!

©tipsuttajat.galleria.fi
Kehän alku ei sitten mennytkään ihan nappiin. Wiima toimi kuin unelma, mutta namitasku ei. Mokoma Lahti KVn lahjoittama vempele päätti levitä heti ensimmäisen liikekierroksen jälkeen. Pahoittelin mokaa jo kehässä ja koitin poimia kaikki kohdalle osuneet namit taskuun. Tuomari pyysikin kehäsihteereitä noukkimaan ensimmäisen yksilöarvostelun jälkeen jämät veke. Hävetti, mutta onneksi tuomari, Kristiina Ahlberg, tuntui ymmärtävän homman. Yksilöarvostelu meni ihan mukavasti, taidettiin tehdä kolmio, ja Kristiina kierteli koiraa jonkinverran. Hommat menivät ihan mukavasti (: Yhdessä liikkuessa en vain jättänyt tarpeeksi väliä edellä menevään, joten jouduin turhan paljon himmailemaan välillä, mutta tulipahan taas muisteltavaa seuraavia kehiä silmällä pitäen.
©tipsuttajat.galleria.fi
Wiiman kanssa tie vei kuitenkin viiden parhaan joukoon, josta olin jo aivan super ylpeä! Olin kuitenkin ensimmäistä kertaa ikinä kehässä ison koiran kanssa, joten pikkukoirahandleri otti taas yhden askeleen etiäppäin. Viiden parhaan kesken tuli myös koiranvaihto, sain itselleni täysin vieraan rodun, nimittäin phalènen. Minuutin verran annettiin ainaa tutustua, kunnes alettiin kiertää kehää. Onnekseni Josefina meni edellä, jolloin koirallakin oli meno eteenpäin, häntä vaan ei noussut liikkeen aikana, tosin seuraavana päivänä tajusin, että se olisi varmaan pitänyt sinne selän päälle nostaa. No, kaikkea sitä oppii (:
Sijotukset jännittivät hirmuisesti, ja loppujenlopuksi keltainen ruusuke ojennettiin meille ja olen niin ylpeä! Kehän jälkeen kävin vielä kysäisemässä palautetta, ja kärkiviisikko, ja etenkin kolmikko, oli kuulemma ollut hyvin tasaväkinen. Muuta negatiivistä ei tullut, kuin että Wiima liikkui ehkä laiskiten kolmen kärjen koirista. Pikkukoirahandleri ei aivan vielä hallitse jalkojaan, Wiima oli upea! Kiitos vielä huimasi Johanna, kun annoit minun kisata neidillä (:

Paremman kelin poseeraus Wiiman kanssa sunnuntailta
© Johanna Lahtinen
 Lauantaina ennen hotellille lähtöä meille selvisi vielä tuomarinmuutoskin. Viimehetkellä meille tulikin tuomariksi Tiina Taulos. Loppuilta menikin hotellilla tuomaritietojen tonkimiseen ja arvailuun viedäänkö Roosa kehään vai ei. No, mehän vietiin. Blogiteksti venyisi kuitenkin äärettömiin mittoihin jos kirjoittaisin kaiken tapahtuneen tähän, joten venailkaamme hetken (;
Ihme saippuasarjalopetus..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti