torstai 28. heinäkuuta 2011

Sinne, tänne ja takaisin osa 2/3

©tipsuttajat.galleria.fi
Sitten seuraavaan Oulu KVn päivään. Sää oli selkeästi parempi, joinakin hetkinä jopa kuuma! Tänä päivänä siis meidän perjantaiset ostokset aurinkovarjo ja suihkuverho täyttivät vähän erilaisia käyttötarkotuksia. Varjolla saatiin häkit suojaan ja jossain välissä taisi häkkejä enemmänkin peittää se suihkuverho :D Ohjelmassa oli kuitenkin ensin junnukehä, jonka jälkeen suunnattiin vasta Tiina Tauloksen tuomaroimaan rotukehään, jossa oli kilpailemassa Roosan lisäksi valioluokan narttu.

Sunnuntaina JH-kisa oli siis "normaali", kun osarissa kilpailtiin lauantaina. Kisakoiraksi päätyi oma Röhväle, joka oli aivan eri vaihde silmässä nyt, kun sää suosi. Tuomarina toimi Riitta Niemelä. Kehään mennessä Roosa tuntui olevan varsin virkeällä tuulella, eli lainkaan ei voinut arvata mitä tulevan pitää. No, ainakin kontakti handleriin oli suuri..

Näin jälkikäteen kirjoitettuna en muista todellakaan tarkkaan mitä liikkeitä teetettiin, taisi olla kolmio tai edestakaisin? Kuitenkaan mitään kummallista ei ollu. Pöydällä R vänkäsi ja hääräsi ja namin kanssa tuntui taas olevan ongelmia. En nimittäin tiedä pitäisikö se palkka lyödä suuhun siinä pöydällä kun seisottaa, vaiko laittaa takaisin taskuun. Koira menee hämilleen, jos nami lähtee, ja tuomarit ei välttämättä tykkää siitä odottelusta "kun tää mun koira nyt syö täs, kyl mä sen purennan näytän pian". No, ehkä pienellä treenillä saatais homma selviöksi.

Kalju Röhvä PHKP-leirillä 2010
©Aino Luosa
Yksilöarvostelussa tuomarin uudelleen katsellessa koiraa ja yrittäessä tähyillä ilmettä, niin Roosa oli vain namikytiksessä. Sitten kun sitä kättä heilautti, niin R luuli että namin lentäneen naapurikehään. Hetki siinä sitten uskoteltiin pienellä punaiselle ettei se nami sinne pyrähtänyt. No, loppu hyvin kaikki hyvin tänkin asian kanssa.
Jatkoonpäässeissäkin väki väheni, ja yllätyksekseni löysin itseni kärkikaksikosta. Vielä kerran teetettiin yhdessä edestakaisin, jonka jälkeen tuomari sanoi jo tehneensä päätöksen, mutta kunniakierroksen nimissä vielä kerran ympäri. Käteen ojennettiin sininen ruusuke, ja olen niin ylpeä! Ei pöllömpi junnuilu viikonloppu, jonka kruunasi vielä Johannan piirin mestaruus! Onnea vielä :)

Sitten odoteltiin rotukehää. Ja sitähän sitten saikin venailla. Roosa päättikin riemastuttaa tätä odottelua toilailullaan. Venailtiin epäuskoisina kehän 14 laidalla, kuten kuulutuksissa ilmoiteltiin ja pistettiin turkkia kuntoon. Kun kaikki tuntui olevan ojennuksessa, päätettiin pitää terrieri siinä pöydällä, eikä tungettu missään välissä häkkiin. Ja hyvinhän se siinä pysyi. Huom: pysyi.

Nimittäin eikös nainen ottanut ja pompannut alas pöydältä, kiitos ojan puolella näkyvät karvatollot, joitahan siis voi norfolkin järjenvalolla luulla vaikka hiiriksi. Ensin ajateltiin Roosan menevän moikkaamaan ojan toisella puolella olevaa pystykorvaa mutta toisin kävi. Surkuhupaisin kohta tapahtumassa oli vaan se, että juuri ojennukseen laitettu turkki kävi ojamudissa. Roosa meinaan ponnisti hilppasen liian aikaisin ja tömähti vatsa edellä keskelle ojaa. No, minähän viisaana menin ja nappasin koiran syliini ojan toiselta puolen. Se oli heissulivei valkoinen hame ja tummanharmaa paitis siinä vaiheessa. Onneksi autolla oli vaihtovaatteet ja sain kävästä vielä teltassa vaihtamassa paidan. Nähtävästi Roosan kanssa ei voi edes ajatella normaalia näyttelypäivää :D

Vielä oli edessä muutto kehälle 30 jotain ja arvosteltavaksi tuomarille Tiina Taulos. Kehän pohja oli aivan hirmuisen kova ja möykkynen, en tykännyt yhtään. Roosaa alkoi jo väsyttämään, eli loppupuolella kehää aloin esittämään sitä käsistä.
Arvostelu:
"Ryhdikkäästi esiintyvä narttu, joka voisi olla aavistuksen lyhyempi. Hyvä pää, silmät saisivat olla pienemmät ja tummemmat, sekä korvat pienemmät. Hyvä takaosa. Eturintaa saisi olla enemmän. Hyvin kiinnittynyt, mutta turhan kippura häntä. Liikkuu reippaasti. Vaaleat silmät häiritsevät ilmettä"
AVO-ERI AVK1

Ja näin jälleen. Mutta ollan tyytyväisiä ERIin koska saatiin se suomalaiselta tuomarilta (: Eiköhän tuosta Roosasta vielä se valio taistella, vaikka puoliväkisin sitten :D

Lopuksi vielä Johanna testaili Roosaa ja otettiin uudet kuvat Wiiman kanssa, kun lauantaina sää ei suosinut. Kiitokset vielä hienosta näyttelyviikonlopusta, etenkin Johannalle! Niin ja äidille tietenkin kanssa (;

3 kommenttia:

  1. Kiitos itsellesi- Wiiman hyvästä hoidosta ja tietysti siitä, että pääsin Roosaa testailemaan. Junnumenestys sulla oli jotain huippua, onnea vielä!

    VastaaPoista
  2. Kiitos muru mukavasta kesäretkestä. -mami

    VastaaPoista
  3. Kiitoksia teille :D Meni noi junnuilut ihan yli ymmärryksen ja odotusten!

    VastaaPoista