perjantai 6. tammikuuta 2012

Vuosi nippusiteillä pakettiin.

Olipa homma löytää omat tavoitteensa blogista, kun olin kirjottanut ne mahdollisimman epäselvästi samaan pakettiin menneen vuoden kanssa. No, ehkä tästäkin taas opittiin jotakin ensi vuotta varten (:


"Ensivuonna aiomme vielä hommata kolmannen nollamme ja siirtyä kakkosiin, katsomaan kuinka rahkeet siinä seurassa riittävät (:"
Ohops ja hupsista, tämä jäi toteutumatta ja pahemman kerran. Agilityn kisatavoitteet jäivät vähän muutenkin "yrittämisasteelle", sillä startteja tuli tilille niin vähän. Kolme starttia ja kolme hylkyä ei ole tulos jolla ylpeillä. Silti jokaiselta radalta oli kotiintuomisina aina jotain hyvää, vaikka hämmentäviäkin tilanteita tuli kisoissa koettua. Pikainen keppivälin skippaus, hervoton "minämenenminämenen!"-juoksentelu ja mystinen TamSKin keinu.
"Ensin olisi kuitenkin tarkoitus hoitaa peruskunto kohdilleen pentujen jälkeen, ja varmistella kontaktitreeneillä on/offeja. Lisäksi kaikkenlainen opetteleminen oman ohjauksen kanssa ja Roosalle lisää estevarmuutta + vauhtia, niin meillä alkaisi olemaan kiva folk-paketti kasassa (:"

Tässä me ollaan todellakin onnistuttu! Kiitos TamSKin nuorten valmennusryhmälle, että ollaan kehitytty Röntän kanssa aikalailla! Vauhtia tuntuu nykyään olevan paljon varemimmin siellä takataskussa, eikä niitä etanapäiviä ole näkynyt aikoihin. Pentujen jälkeen rouva palautui hienosti ja kontaktit alkaa taas näyttämään vähän ripeämmiltä, vaikka aika himmailua oli siinä kesän aikana. Ohjauksessakin on tullut viimeaikoina mielestäni ihan mukavia oivalluksia, eli ehkä silläkin saralla on tapahtunut kehitystä.

Kiva folk-paketti siis lähestyy, vaikka ainahan voi kehittää vielä paljon lisää (;

"Viimeinen serti kuuluukin ensivuoden tavoitteisiin ja saattaa olla, ettei Roosa sen koommin tule enään rotukehissä piipahtamaan, ellei satuta ulkomaille."
Tänä vuonna oli kyllä Roollakin enemmän rotukehiä viimevuoteen verrattuna, mutta taas sama virsi: se oli niin lähellä! Roosa osallistui viiteen rotukehään, joista kahdesta tuloksena PN2 Vara-Sert ja kahdesta AVK1-ERI ei SA:ta. Viides näyttely oli rodun erikoisnäyttely, jossa Röhväle yllätti ainakin minut saamalla ERIn ja ollen AVK2 ilman SAta.
Mutta ei siis vieläkään sitä valioksi saavaa sertiä, eikä myöskään ulkomaanreissuja.
"Mutta mitä varmimmin neiti tulee venyttelemään joitakin ihastuttavia, toisia vihastuttavia takajalkojaan JH-kehiin, kun tulen neidillä luultavasti kisaamaan ensivuonna :) Ja ehkä Roosan saattaa nähdä jonkun muunkin hihnan päässä, kentietää."
 Totta, Roosalla kisailin usemmankin kisan, hyvin tuloksin ja kyllähän rouva kävi lainassakin, hyvin tuloksin sielläkin. Muistellaan nyt vaikka mm. Pinjan 1/2 Terri-Erissä, Jennyn 1/2 Kuopiossa ja Satun PM1 Jyväskylässä (:
"Aika näyttää mitä tapahtuu seuraavalla jäljellä lumien sulattua, mutta salaisissa toiveissa olisi kulmien merkkaaminen ja tekemisen muuttuminen taas huolellisemmaksi. Jos me joskus näyttäisimme taitoimme kokeissakin."
 Joo tota hupsista. Ei tullut tehtyä jäljen jälkeä, ja sekös vasta potuttaa.
"Ja nyt pentujen aikana ei olla pahemmin harrasteltu, vaikka kun rouva on päässyt tekemään, niin into on ollut korkeella! Pitäisi hyväksikäyttää tota, sitten lajissa kuin lajissa, tokossa nyt ensin kun sitä voi tässä sisällä säheltää, agissa sitten kun pennut on luovutettu."
Tän selkeempää viittausta tokon tavoitteisiin en löytänyt. Kuitenkin treeni jäänyt semmoseksi luuhaiuksi, ei ole mun laji oikein, eikä ole motivaatio kunnossa nytkään.

© Katriina M
"Joskus mimmin voisi ottaa hallille hauskaa pitämään, vähän ottamaan juttuja mielen virkistykseksi, mutta mitään kisauraa en kyllä ala tytölle suunnittelemaan. Saattaa olla että kesällä koitetaan uudestaan nuorten leirillä, sen näkee sitten."
 Iineksen agility pysyi tavoitteettomana hauskanpitona ja puiden kiertelynä. Kerran käväistiin hallilla tekemässä kivoja juttuja ja neiti kyllä nautti :)

Näyttelyistä en näköjään ole kirjannut mitään tavoitteita, hassua, sillä niitähän oli. Iineksellä oli viime vuonna CACIB jahti, ja valkoisten ruusukkeide kirjo laajentuikin kahdella Venäjällä. Valkoista jahdattiin myös ennen Venäjällä piipahdusta Suomesta Jyväskylän kahdesta KV näyttelystä, mutta tuloksina PN3 ja PN2 Vara-CACIB.
"Laji tulee siis jatkumaan Iineksenkin kanssa. Taitaa olla jopa niin, että minä tartun Iineksen liinan päähän ja äiti Roosan."
 Sama juttu kuin Roosan kanssa, ei mejäjäljen mejäjälkeä. Eikiva.
"Pitäisi vaan ottaa itseään niskasta ja treenata sitä vielä lisää ja saada kulmat ja palkattomuus kondikseen. Ja tietenkin kaikenmaailman liikeet. Tuntuukin vähän siltä että Iines jatkaa tokoiluaan jos agility väistyy pois. Rally-toko voisi kyllä olla se Iineksen laji."
 Pari kertaa treenattiinkin ja oli ihan kivaa menoa, mutta hetkellinen motivaatio laski kuitenkin. Silti Iineksen kanssa on paljon hauskempaa treenata tokoa kuin Roosan. Se on jotenkin niin tohkeissaan vaan siitä tössöttämisestä.


Telmalle ei tavoitteita viime vuonna asetettukaan, mutta neiti on osoittautunut vuoden aikana aivan käsittämättömän mahtavaksi lauman jatkeeksi. Perheen koirablondi nro. 2 ♥
Agilityä Tepa on päässyt kokeilemaan ja kovin ylpeänä pirpana jo pinkoi putkiin ja pomppelehti menemään. Pentuluokissa Telma onnistui kerran olemaan ROP ja pääsi vielä 7 parhaan joukkoon ryhmässä! Tampereelta ja Terri-Eristä PNP2 ja olihan niitä muitakin hienoja sijoja ja arvosteluja. Virallisista Tem nappasi kaksi EHta, sillä neiti saisi kehittyä vielä kaikkialta lisää. Pitää antaa aikaa, eihän Iineskään se ripein kehittyjä ollut, eikä omena kauas puusta tipahda.


Junnuistakaan en kirjoittanut suuremmin näköjään tavoitteita, mutta hyviä fiiliksiä ja koiratuttavuuksiahan sitä oltiin viimevuonna hakemassa ja niitä saattin. Mieleenpainuvimpia koiratapauksia ovatkin viimevuodelta Nami westie, norwichi Spud, husky Wiima, nöffi Veena ja aina yhtä valloittava lk. kääpiömäyräkoira Tempi ♥ Kisoissa tuli hienoja fiiliksiä ja myös hienoja sijoja, mahtava viimeinen kisavuosi siis takana, vaikka olisihan noita puuhia vielä mielellään jatkanutkin. ♥

Kiitoksia kaikille kuluneesta vuodesta ja nauttikaa pitkästä viikonlopusta! Ja minä yritän tehdä astetta selvemmät tavoitteet tälle vuodelle seuraavaan postaukseen :)

2 kommenttia:

  1. Äwww ihana postaus ja mukavaa jos Wiima on painunut mieleesi :-) Harmi ettet ehtinyt kisaamaan sillä kuin kerran..

    VastaaPoista
  2. Kiitos Jossu!
    Tottakai Wiima jäi mieleen, neiti on niin mahtava persoona! Lähetä oikein oikein suuret terveiset täältä sinne liian kauas! Mutta jospa sitä joskus vielä päästäis neitisen kanssa kehään vaikkei nyt enää junnuhin (;

    VastaaPoista