keskiviikko 1. kesäkuuta 2011

Ikuiset kakkoset vol.2

Menoa JH-kehästä.
Lauantaina suunnattiin Tuomarinkartano Ryhmänäyttelöimään. Tälläkertaa numerolappukuoressa oli JH-läpyskän lisäksi numero meidän Roosalle, pitkästä aikaa pääsi rouva kamppailemaan myös rodunomaisesta kauneudesta.

Ensin olikin vuorossa juuri Roosan rotukehä. Taivaalta ei onneksi pirskoitellut vettä, joten kehään sai mennä ihan kuivin fiiliksin. Ainoaa häiriötä toivat näyttelypaikan ja kehän ympärillä pyörivät naakat. Onneksi hihnan päässä oli kuitenkin koira, joka ei mokomista siivekkäistä ollut moksiskaan. Tulihan niille kerran pörähdettyä, mutta olihan se odotettavissa mamman showärrieriltä :D
Roosa käyttäytyi tosiaan kehässä varsin mallikkaasti, pöydälläkään ei esiintynyt minkäälaista porsastelua. Narttuja oli kaksi, eli Roosa ja kilpakumppani olivat molemmat avoimessa.
Tuomarina oli Brigita Kremser, Slovenia

Arvostelu:
"Excellent size, type, presentation. Typical head&expression. Medium brown eyes. Excellent topline. Correct tail. Excellent angulated. Front legs could be more parallel. Excellent hind movements."
AVO-ERI AVK2 SA PN2 VARA-SERT

Kiitos kuvasta Nea!
.. kyllä sillä koiralla on häntä jossain.
Eli taas oli niin lähellä meidän valioituminen! No, kyllä se vika serti vielä jostain napsahtaa, ainakin toivottavasti. Nyt noita varoja on tilillä jo viisi, ja kolme niistä on avoimesta, eli kyllä vaaleansininen mittari alkaa olemaan aika täysi. Lisää sinivalkoista kiitos (;

Sitten junnuihin. Koira oli vähän mietinnässä, ensin ajattelin jo harjista, sitten harkitsin jo terrierikehien pyörimistä ja lainailua, mutta päädyin sitten kisaamaan omalla Röhväleellä. Tuomarina toimi Susanna Heikkinen. Vanhempia kisaamassa oli seitsemän.
Rönttäle esiintyi pöydällä varsin mallikkaasti, paremmin kuin rotukehässä kun ei hääräillyt mitään omaansa. Yksilöarvostelun jälkeinen edestakaisin meni vähän nenä maassa, niinkun alkukehä ylipäätään, muuten meneteltiin todella näppärästi.
Yksilöarvostelujen jälkeen tuomari karsi kaksi pois ja oltiin yhä mukana. Viiden jäljelle jääneen kanssa teetettiin kolmio, joka meni meidän kohdilta ihan nappiin. Tiedostin kehuvani pikkueläintä suhteellisen kovaan ääneen, mutta mielummin kehuin ja sain niin sen kuonon pois maasta, kuin että olisin kokoajan kyyristellyt hakemaan sitä ajatusmaailmaa pois nurmikosta.
Sitten viiden porukasta ojennettiin ruusukkeet viidennelle, neljännelle ja kolmannelle. Jäljelle jäätiin siis me ja Noora cottonilla. Vielä kerran ympäri ja tuomarin kommentit. Voitto napsahti Nooralle, meillä miinuksena oli vain se kovaäänisempi kehuminen, mistä jokin koira olisi saattanut ottaa häiriötä. Mutta sehän oli tietoinen valinta, joten ei pistä harmittamaan (: Onnea Noora!

Lisäeksotiikkaa junnukehään toi myös kehän yli lentävä helikopteri. Roosa kuitenkin rauhoittui maanpuolustusinnostaan harvinaisen nopsasti, vaikka loppukehän ajan oli huomattavissa pientä varpaillaan oloa. "Jos se mamma tuleekin vielä jostakin? Jos se tulee niin mä kyl ajan se poispoispois."

Karloon Couldn't Be Faster "Eddie" 13vko
Päivän kruunasi vielä omat kasvatit, nimittäin Telman veikkapoika Eddie tuli tervehtimään meitä kehän laidalle. Poika oli kyllä hirmuisen reipas ja siskon kanssa leikkiminen vei kyllä puhdin molemmilta. Näyttelyhihnassa kulkeminenkin oli uusi, mutta aikas mukava juttu, pöytä vaan oli vähän inho kun siinä joutui tönöttämään. Kiitos kuitenkin Piialle, kun seisottelit meidän lapsia niin saatiin näppärät kuvat molemmista (: !

Karloon Couldn't Be Quicker "Telma" 13vko
Ja vielä kaiken kruunuksi saatiin hienoja uutisia Varkaudesta! Jaana oli ollut Kertun (Karloon Almosa) kanssa kehässä ja tuloksena oli NUO-ERI NUK1 SA PN1 SERT ROP ! Mahtavaa :D seuraavana päivänä Keppander nappasi vara-sertin Sulkavalta, ollessaan PN2
Kertulla on nyt siis koossa kaksi sertiä, eli avoimesta pitäisi vielä se yksi napata (: aika vaan hurahtaa niin hirmuisen nopsaan, juurihan nuo A-pentueen pösilöt mönkivät Röhväleen mahan alla...


1 kommentti:

  1. Oioi, ei tälläsista ihanista lapsista kuvia :D Onnea vielä! :)
    Vastaus meijän blogin kommenttiin: Kiitos :)

    VastaaPoista