torstai 24. toukokuuta 2012

Kanaverkkodinosauruksesta "norfolkiksi".

"Korkeajalkainen kilpikonna hännällä"-vaihe kanaverkosta.
Taas on aika kuvisaiheisen offtopicin, sillä otin riskin ja aloin kolmiulotteisen kurssilla väsäämään kutakuinkin realistisen kokoista norfolkkia. Lopputuloksesta voi olla montaa mieltä, mutta ainakin reksi tunnisti tapaus "Ökkimönkiäisestä" folkin, joten ehkä sitä ei menty ihan metsään.

Alun kanaverkkovaihe olikin kivuttomampi mitä alunperin kuvittelin, jälkikäteen pohdittuna eturintaa ja kaulaa olisi voinut tehdä jo tässä vaiheessa lisää, ehkä korvatkin oisivat olleet pienen tuen tarpeessa. Häntäkin näyttää (ainakin kuvassa) hervottoman paksulta, mutta onneksi monestakin kummallisuudesta päästiin eroon sitten liisterin ja massan kanssa. Öttiäinen kuitenkin yllätti ja oli varsin vakaa tässä kehikkovaiheessaa! Ei paljoa tutissut, tärissyt tai osoittanut hajoamisen merkkejä, vaikka mun rautalankakiinnitykset eivät aina kovin vakailta vaikuttaneet.

Sitten tuli harmaata massaa + korvat.
Oompas rehellinen, pistän kuvat ihan samasta kulmasta, mistä Öttiäinen vielä näyttää varsin kinostavalta. Tästä puuttuu nyt yksi tekovaihe, muistaakseni kuvasin sen, mutta saatan toki olla väärässäkin. Ennen tuota ekovillasta ja liisteristä tehtyä massakerrosta kanaverkon päälle liisteröitiin sanomalehteä, jonka päälle sitten massailtiin. Massaa ei olisi tarvinnut laittaa kauttaaltaan tuollaiseksi "läskikerrokseksi", mutta tuleva maalaustapa tuon vaati. Nyt kaveri sai enemmän rintakehää (ainakin niin itse koin sen kuivumattoman paperimassaklönön kanssa, joka ei kuvassakaan ole kuiva), korvat, sekä karvaa naamaan ja kirsun. Jalatkin vankistuivat aikaslailla.

Valmista settiä.
Taas puuttuu yksi välivaihe, nyt saa syyttää mun omaa laiskuutta. Massan päälle maalasin Galleria-akryyleillä ihan mustan pohjamaalin, joka sitten sienellä kuivaharjaamalla tuli tuohon muotoon, kun maalina toimi musta. Sehän siis leikkii pronssia tms. tuossa värissään ja tykkään kyllä kovasti! Folkin väriseksi maalaamisesta olisi tullut vähän ala-aste olotila. Kuvan melkein tasaisesti laatoitettu alustakin kuuluu hommaan, oli siinäkin toki oma hommansa kun siisti ja liimasi puulevyyn 506 lasimosaiikkipalaa ja ne saumasi sitten saumalaastilla (äitin avustuksella, kiiitos ♥)

Tässä vois piekkoin ilmaantua toistakin aiheeseen liittymätöntän liirumlaarumia, kun yksi tilaustyösetti on viimeistelyä vaille valmis, tavoite olisi saada homma pakettiin ennen koulun loppua, lupaavalta näyttäis vielä :)

8 kommenttia:

  1. Vau tosi hieno! Mä teil tollasen samanlaisen puudelin metälliperkosta viime kesänä, mutten keksinyt et sitä vois päällystää tollein. =)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! Samaan tyyliin on tullut tehtyä aiemminkin, mutta nyt ekaa kertaa maalasin pinnan tähän tapaan (:

      Poista
  2. Vau, täähän on tosi upea !

    VastaaPoista
  3. wautsi, ootpas hienon folkin taiteillut!:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia, itekkin oon tohon tyytyväinen :)

      Poista
  4. Vau, tuo on niiin hieno! Muuten millä kameralla kuvailet?(:

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitoksia (: Nämä kuvat on räpsäisty kuvisopen pokkarilla, joku varsin näpsäkkä Canoni se oli, mutta muuten itse otetut kuvat on otettu Canon 450Dllä :)

      Poista