torstai 1. marraskuuta 2012

Lumipommi tuli ja meni.



Apua, oon taas ollut laiska. Anteeksi! Nyt kuitenkin haastepäivitys, pennuista ja näyttelyistäkin riittäisi selitettävää. Luntakin tuli, mutta nähtävästi se lähtikin yhtä nopeesti. Tulis takasin.
Johannan lähettämään haasteeseen siis:
"Ohjeet haastetuille: Jokaisen haastetun tulee vastata niihin 11 kysymykseen, jotka haastaja on esittänyt ja postata ne blogissaan. Valitse sitten 11 uutta haastateltavaa ja linkitä heidät postaukseesi. Keksi 11 uutta kysymystä, joihin haastettujen tulee vastata. Älä haasta sitä henkilöä, jolta sait haasteen."

1. Paras/mieleenpainuvin tuloksesi koiran kanssa esim. näyttelyissä tai kokeissa/jossain muussa harrastuksessa?
Vaikea sanoa, mutta kyllä nää muistot menee tonne JH-puolelle ja Iineksen valioitumiseen. Mieleenpainuvin varmaankin se 2010 Terri-Eri, jossa olin Roosalla 1/1 Junior Handler ja myös Telman jatkoon pääsy ryhmässä Best-In pentunäyttelyssä.

2. Arkipäiväsi koiran kanssa, mitä sisältää?
Monen mielestä varmaankin melko vähän, sillä koska koiratouhut on mun ja äidin yhteinen juttu, on mulle tullut lenkityksistä päivälenkki ja sen yhteydessä piimän anto. Siitä se arki minimissään koostuu, mutta lisäksi kahdesti viikossa treenaillaan agia ja muuten aikaa vietettyä karvanaamojen kanssa.

3. Koiran ruokinta: markettiruokaa, kallista kuivamuonaa, barffausta vai jotain muuta? Miksi?
No meillä vedetään noista neljästä vaihtoehdosta sitä "kallista kuivamuonaa", kupeista löytyy Golgen Eaglen Holistic sarjan sapuskoita. Puhuttiin juuri äidinkin kanssa barffauksesta yhden pennunkatsojan kanssa, ja tultiin siihen johtopäätökseen, että omalla kohdalla kaikkien ravinteiden tarkastelu ja annostelu tuntuu melkoiselta "urakalta", eikä siihen itse olisi valmis. Jotenkin tulisi kauhu että unohtaisi jotain. Puoliksi barffaaminen ei kuulostaisi omaankaan korvaan niin mahdottomalta, mutta koko ravinnon saanti sitä kautta saisi tassut pystyyn. Mutta barffaus on hieno juttu kun sen osaa ja siihen on viitseliäisyyttä! Halvat markettiruuat... En viitsi edes sanoa jos ruokinta jätetään vain siihen. Lukekaa aamulehteä viime viikolta vai koskas se vertailu olikaan.

4. Oma rotusi, miksi juuri se?
Tätä kannattaa kysyä äidiltä, niinkun oon jo monessakin kysymyksessä varmasti tokaissut. Rotuvalinta on kuitenkin ollut melkoinen nappi, vaikka joskus sitä haluisi jonkun muunkin kuin luppakorvaisen, rakastettavan junttielukan ♥ Kaikella rakkaudella norfolkit, huippurotu! Äiti kuitenkin ihastui eräällä Puolan näyttelymatkallaan norwicheihin ja vielä kun löytyi "korvat alhaalla"-versio, se taisi olla siinä. Iso koira pienessä paketissa.

5. Rotu jota et voisi omistaa ja perustelu sille?

Ehdoton ei olisi bordeauxindoggi. Puhtaasti ulkonäkösyistä. Ja harrastusmahdollisuudet ei sitä haluttua lähentele.


6. Keräätkö koirasi jätökset?

Silloin tällöin riippuen paikasta. Kadun varsista yleensä juu.


7. Kuinka paljon käytät aikaa turkinhoitoon ja millä tavalla (pesu, föönaus, trimmaus, nyppiminen yms) viikossa, kuukaudessa tai vuodessa?
Paha kysymys ihmiselle jolla ei ole matikkapäätä tai ajantajua! Nyppimistä ja trimmailuahan se on. Riippuu ihan näyttelöidäänkö sillä hetkellä, mutta ehkäpä tässä voisi heittää arvailua, että trimmailaan otuksia vähintään joka toinen viikko?


8. Onko kilometreillä ja rahalla merkitystä esim. pennun hankinnassa, koiraa astuttaessa tai harrastusmatkoissa?
Treenimatkojen takia sitä ei viikoittain jaksaisi painaa ihan mihin tahansa, raha menee kaikki samaan konkurssiin. Sen sijaan kisoihin ja näyttelyihin on pyyhälletty pitkin Suomea, vaikkei nyt ihan Kajaaniin asti olla kertaakaan päädytty. Pennun hankinnassa rahan ei tulisi olla se merkittävin osio ja samoin astutuksiin on oltava valmis laittamaan pitkäkin penni (tai kilometriluku), jotta todella saa mitä tahtoo. 

9. Mitkä ovat blogisi yleisimmät aiheet?
Näyttelyt ja yleinen höpinä, sekä melkoisesti agilityhässäkkää.

10. Onko sinulla lisäksi muita lemmikkejä kuin koiria, mitä?
Ei tällä hetkellä, mutta meillä oli kissa, ennen kuin luovutettiin koirien ahdistelema neiti sosiaalinen "eläkekotiin".

11. Mitä mieltä lähipiirisi on koiraharrastuksestasi?

Äidin kanssa tätä tehdään, eikä perhe juurikaan kummastele tätä hommaa. Kaveriporukkakin on pääosin tätä koirahässäkkää harrastavaa sakkia :) Mutta ainahan sekaan mahtuu pari kummastelijaa, tosin kyllä mäkin ihmettelisin ja epäilisin pääkopan järkevyyttä jos sivusta kattoisin. Kun sitä miettii ihan itsekkin aikaisten lähtöjen osuessa kohdalle :D

Ja nyt olen niin laiska etten viitsi haastaa ketään. Saa heittää paperitollolla jos näikseen näkee, tai sitten vaan vastata Johannan hienoihin kysymyksiin itse! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti