tiistai 26. kesäkuuta 2012

Rillaamista muikeassa mätsärissä.

Röhvelö höttökarvoissaan olemassa oikein  etevä ♥
© Katriina M


Tossa jokin aika sitten tuli keskiviikkoiltana kumma oivallus lähteä mätsäröimään Hakametsään, kun kerran tuttujakin oli menossa. Sääkin näytti niin hyvältä, ettei sitä auttanut kuin startata auto. Tosin mihinpä tapahtumantynkään mä pääsisin läksimään ilman pientä säntäilyä? Aamupäivällä kun huristin koutsaamasta himaan pamahti Poloisessa keltaisena palamaan öljyvalo. Urheasti kaara kantoi ja minä käskytin kotipihaan asti, eikä siinä sen kummempaa kuin liian vähän moottoriöljyä. Poropeukalona opiskelin sitten tänkin jutun vielä ennen lähtöä äidin opastuksella ja sitten menemään. Tiukille meni ilmottautumisen kanssa, mutta Katriina ja kumppanit oli jo etukäteen ilmonnut Roosan pienten häntäpäähän. Kello meinaan taisi olla noin kahta vaille kehien alkamisajankohdan, kun hurvautin Polosella parkkipaikalle. Aina ajoissa.

BIS-kehässä on nähtävästi kokeiltu epätoivosesti tehdä koiralle niskaa. Not working.
© Kristiina S

Sama asenne jatkui sitten ihan parikehään asti. Ajattelin ettei tuomarina ollut Timo Mäkelä vielä millään voinut  olla aloittamassa viimeistä paria ja olin vielä laskenut ettei pienten lukumäärä olisi ollut pariton. No, siinä sitten Annin pöydän äärellä alettiin katteleen mitä ne siel pienten aikuisten kehässä oikein pyörii. Annin äitikin jo kysäisi, että ettiiköhän mua ja Röhvää. Vasta kun Maarit tuli katsomaan ketä etitään ja olin kuulevinani nimen Roosa tuli kiire. Ohops ja kops. Onneksi oli koiralla hihna päässä ja sain pujahdettua "tyylikkäästi myöhässä"-asenteella nauhan ali. Kolmikosta löytyi Roosan lisäksi ainakin cairni, mutta toista kilpakumppania en muista. Myöhää päivittelemisen iloja. Roo esiintyi kuitenkin mahtavasti, liikkui kokoajan feikkilöysällä hihnalla ja kantoi itsensä huiman hienosti!

Pöydällä neiti tuntui vähän köhnöttäjältä, mutta oli kuitenkin semiryhdikäs, vaikka se kaula taas katosikin jonnekkin kaukaisuuksiin. Tuomari tuntui kuitenkin tykkäävän, sillä ensikommentit olivat: "Te ootte varmaan käyny paljonki näyttelyissä, kun koira esittää lähes itse itsensä" :D Kyllähän sitä piti myöntää, että jonkinverran on tullut kierreltyä. Mäkelä oli muutenkin sellainen mätsärituomari, josta tykkään! Kokeili koiran tosi tarkasti ja otti just treenin kannalta. Jotkin kehässä olleet koirat eivät heti antaneet pöydällä kattoa hampaita, niimpä tuomari kokeili hetken rakennetta ja sen jälkeen katsoi hampaat loppuun. Treeniähän tuolta loppujenlopuksi haetaan, Roosakin oli lähinnä muistelemassa, koska viikonloppuna oli edessä Aptus. Treeniä nyt neiti ei hae kuin pöydälle, onhan se sen verran varma "mummeli". Lisää laittoi hymyilittämään Mäkelän toinen kommentti pöydällä liittyen Roosaan. "Tiiän ettei täällä mätsärissä kuuluisi rotua arvostella, mutta on tällä mieletön eturinta." Voi kaljua Röhvälettä ♥ Parin liikekierroksen jälkeen kolmikosta terrierit saivat punaisen ja tälle jota en nyt muista sininen. Kolmosryhmästä ei tapaus kuitenkaan ollut.

Palkintoporsaat vasemmalta Papu, Jazzy, Roosa ja Tilda. ♥
© Katriina M

Punaisten kehässä sitten olikin vähän tunkua, ehkä lonkalta heittämällä 10-20 koiraa tallusteli kehään. Vähän venailtiin Annia ja Pipsaa, kun Anni oli Tildaa esittämässä punaisen saaneiden pentujen kehässä ja korkkasivat sieltä voiton! Kun Pipsa saatiin kehiin alkoi arvostelut ja kyllä sain tuskailla meidän ensimmäisen seisotuspaikan kanssa. Asfalttiin oli pusertunut kiinni jotain nameja, Roosan mielestä oikein ihania tallottuja herkkupaloja! Kuitenkin onneksi liikkeiden jälkeen paikka vaihtui ja esiintyminen petraantui. Jatkoon poimittiin neljä, ja Roosa mahtui tähän joukkioon. Hetki taas kierreltiin ja tuomari pohti liikkeitä, kunnes ykkösen paikka varattiin meille! Röö on kerran mätsäröidessä voittanut siniset, joten ensimmäinen punaisten pienten aikuisten voitto napsahti tilille. Palkinnoksi säkki royalin isojen koirien lihasten kasvatus ruokaa, todellisesti meille osuvaa settiä siis, sekä panta ja RC lahjakortti pytyn ja ruusukkeen lisäksi. Pitkää ei tarvinnut BIS-kehää venailla ja sinnehän saapasteli varsin mukavasti "omaa" porukkaa. Jazzy ja Katriina voittivat siniset aikuiset ja kuten jo aiemmin sanottua Anni ja Tilda veivät punaiset pennut. Papu vetäisi myös sinisistä pienistä aikuisista sijan 3! Ei pöllömpi setti siis ;)

BIS-kehässä jok'ikinen koira sijoitettiin, joten seisoskelua riitti enemmän kuin tarpeeksi. Roosa väsyi aika-ajoin näköttelyyn, piristyi kyllä aina liikkumisen jälkeen. Jokainen tuomari kävi maatasolla koiran tsekkaamassa ja muuten nököteltiin ja venailtiin. Jazzy oli lopulta BIS8 ja jäätiin vielä Annin kanssa rivistöön. "Meil menee hyvin"-lauseesta tuli vähintäänkin lentävä, kun sitä hoettiin aina yhden koiran lähtiessä sijoituspaikallee. Lopulta jäljellä oli kolme koiraa, kun meille iskettiin ruusuke käteen. Tildakin sijoittui toiseksi! Palkinnot olivat kaikenkirjavat, yksi lahjakortti lisää, pytty, ruusuke, leluja ja mitä siellä nyt oli :D Hienoin palkinto oli kuitenkin Tildan pokkaama hiiligrilli! Eli ei muuta kun rillijuhlia odotellessa, onhan tää nyt sen arvosta :D

Kiitos vielä kaikille huiman hienosta mätsäripäivästä!

2 kommenttia:

  1. Asutteko te siis Kangasalla? Mekin meinaan asutaan ;) Nää mätsärit oli siis meitäkin aika lähellä :]
    Sulla on oikein kiva blogi ja söpöt neitikoirat! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu Kangasallahan me :) Ei tosiaankaan ole mätsäreihin pitkä matka, helppo huristaa tosta motaria Treelle!
      Kiitoksia, tytötkin kiittävät :)

      Poista