keskiviikko 23. maaliskuuta 2011

"Tänne tonne" NN-show

Crikeys Bright Bronze "Ada" luuli olevansa
belgian painajainen
© Tarja Kalme
Lauantaina nokka kohti Lohjaa, Norwichin- ja Norfolkinterrierit r.yn NN-showhun. Varmoina nakkeina pystyin jo tolloin pitämään neljää kehäkäyntiä: Kaksi tasan 5kk pentua ja vanha kunnon tuttumies Mauri. Lisäksi pääsin taas pelleilemään JH-kehään.
Ehdittiin jo asettautua aloillemme ja hetken aikaa olla, ennen kun Adan ja Popin väkeen törmäsin. Sitten vaan pikkupikku penskoja kehänlaitaan testaamaan, ja siellä oltiin aivan superpäteviä! Kuten kehänlaidalla yleensäkkin.
Ensin menin kesään siis uroksen, Popin (Crikeys Boy Börje) kanssa. Ja nyt sitten olikin menoa ja meininkiä kun veikkapoika oli samassa tilassa. Liikeet meni penkinalle, kun kehä oli niin kiva, ja seisomisessa mentiin nami suussa linjalla (: mutta ihan kivasti! Pöydälläkin pieni mies käyttäytyi ikäisekseen hienosti, hampaiden näyttöä vieroksuttiin, mutta eipä Popi pahemmin ollut huommaa treenannutkaan. Herralle napsahti kuitenkin luokkavoitto ja KP. Vanhempia uros pentuja ei ollut, joten Popi oli myös PUP1
Seuraavana hihnanpäähän Popin sisko Ada (Crikeys Bright Bronze), jolla oli virtaa vaikka muille jakaa. Liikkeet taas vähän sinneppäin ja siskokin kiinnosti. Pöytäjutut meni nuorelta neidiltä mallikkaasti, mutta oli meillä aika belgi meno tuomarin pöydän edessä. Adaa meinaan kiinnosti siskolikka, joka oltiin juuri nostettu pöydälle, eli itse pääsin todella vähällä työllä. Adan luokkasijoitus 3. ei KPta.

Vielä oli edessä Popin kanssa ROP-pentu luokka, jossa vastassa oli puoli kuukautta vanhempi narttu, johon tykästyin itse aivan valtavasti! Tulos oli siis odotettu, Popista tehtiin VSP, mutta mahtava aloitus pikkuherran ensimmäiselle näyttelykerralle :)
ROP-pentu Mainly Dark Dragonfly ja
VSP Crikeys Boy Börje poseeraa.. :D
© Tarja Kalme
Sitten siirryttiin isoihin poikiin ja ehdittiin pentuhärdellin jälkeen vetää henkeä. Seuraavana olin nimittäin menossa esittämään Tarja Kalmeen Mauria (Catastrofe's Flight By Night), joka näyttäytyi siis 2008 syntyneiden urosten luokassa. Mauriherra oli oma valloittava itsensä, mutta me selkeesti petrattiin seisomista sitten Parkanon näyttelyn! :) Kyllä mäkin jotain opin. Mauri sijoittui toiseksi luokassaan, muttei saanut KPta.
 

Näyttelyaamuna tekemäni "Mua saa repiä hiasta jos ja toivottavasti kun tarvitaan kehäapua"-kamppania tuotti tulosta Paras Uros kehän aikana, kun pääsin auttanaa Iineksen kasvattajaa, eli Kirsi Niemistä esittämis hommissa. Hihnan päähän sain jo messarista tutun Ollin (Heilurihännän Master Card), jolla oli NN-show päivänä vähän naiset mielessä ja eri meno päällä kuin joulukuussa. Homma sujui kuitenkin sen verran mallikkaasti, että mies pääsi sinisille sijoille, eli PU2 ! Hieno Obama! Samalla Iines heittää onnittelut hienolle velipojallee, Elvikselle (Jiffy Flash Point), joka selviytyi urosten voittoon, loppujenlopuksi ROPiksi ja sitä kautta BIS2 (: BIS kun meni ansaitusti viimevuoden koiralle Konstalle (Nanstop Polkagris)


JH2 Kirsin lainaamalla, Heilurihännän
Black Gem, Emmalla. Handlerillä ei ollut ihan
kaikki muumit laaksossa.
© Sanna Kokkonen
Narttujenkin aikana riitti hälinää, kun kampailin Kirsin koiria kehäkuntoon. Paras Narttu kehään pääsin myös itse pyörähtämään Emman (Heilurihännän Black Gem) kanssa, joka sattuimoisin on meidän Iineksen sisko. Emma veti juoksuistaan huolimatta hyvällä fiiliksellä PN2 asti!
Ja PN-kehän jälkeen alkoikin hälinä.
Team Heilurihännän edusti niin parikilpailuissa, kuin jälkeläis- ja kasvattajaryhmillä, koiria oltiin valittu paras pää ja paras häntä kilpailuun, ja lisäksi ROP kehän molemmat koirat olivat Heilurihännän "joukkuelaisia" :D Näiden lisäksi aioin itsekkin kisata JH kehän HH koiralla, eli menoa riitti.
Pari kilpailun ajan sain itse huilata, koiria kampaillessa, ennen jälkeläisluokkaa. Esitin Emman, kun kyseessä oli Tuikun (Heilurihännän Love On The Run) luokka. Koko porukka veti juoksuista johtuvasta järjestelystä piittaamatta hyvin, ja ryhmä sai KPn ollen ROP jälkeläisryhmä. Kasvattaja luokassa hihnan päässä oli jälleen Emma, ja Heilurihännän oli myös ROP kasvattaja ! Onnea Kirsille!
Ropin valinnan jälkeen kiikuttelin Emmaa paras pää luokkaan, jossa pääsimme hienosti kolmen parhaan joukkoon, kun Elvis "omisti" parhaan pään.

Junior Handler kehään päätin viedä jo vähän väsähtäneen Emman, koska muiden koirien testaukseen ei olisi oikein jäänyt aikaa. Kehä oli lyhyt ja molemmat ikäluokat kisasivat samaan aikaan. Pöydällä en keksinyt valittamista, liikkeetkin meni nappiin, mutta seisoskelut hoidettiin kahdella jalalla. Sijoitukseksi tuli JH2, voitto meni ansaitusti nuoremmalle tytölle joka esitti wichiä (:

Loppuhuipennuksena pääsin vielä auttamaan Heilurihännän väkeä BIS kehiin, ja tuloksena oli BIS2 kasvattaja ja BIS jälkeläisryhmä ! Onnea koko poppoolle.

Mauri liikeessä.
© Tarja Kalme



Ja Ira hoitaa taas loppuun kiitokset kaikille jotka olivat osana tässä vauhdikkaassa päivässä, ja erityiskiitos ihmisille joiden koirien kanssa pääsin kehässä pyörähtämään :) Kyllä mä vielä opin!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti