tiistai 1. marraskuuta 2011

Team leppoisat ja aavistuksen kuolaavat esittäytyy!

© Sanna E
Seinäjoki KV oli siis ohjelmassa viime viikonloppuna ja seura oli mahtavaa! Sadun kyydillä pääsin näyttelypaikalle heti aamusta, ja pohdittiin koiravaihtoehtoa suunnitellulle bernille jo automatkalla. Ilmoille lensi ajatus nöffistä, jos vain olisi sopiva koira paikanpäällä. Kun bernikehän laitaan saatiin kamat laitettua niin sieltähän löytyi Satun miettimä nöffineiti Veena, Goldbear's Eloveena Girl, jonka kanssa sitten lähdettiin pihalle treenaamaan. Treeni tulikin tarpeeseen, sillä koskaan ennen ei ole mulla ollut hihnan päässä mitään nöffin tyyppistäkään koiraa. Silti ihastuin Veenaan saman tien ♥ Neiti oli niin avoin ja ruokaa rakastava tyyppi, jonka häntäkin tuppasi heilumaan, vallan valloittava tapaus. Sitten vaan jänniteltiin etteivät kehät mene päällekkäin, mutta onneksi newfounlandinkoirat olivat JH-kehän viereisessä kehässä, eli hätätapauksessa vaihdot olisivat sujuneet varsin sutjakkaasti.

Pidettiin letkeesti kivaa!
© Heidi T
Vanhempia junnuja oli ilmoitettuna 31 ja tuomarina piti olla suomalainen Saara Sampakoski. Aamun ensimmäinen hälinä tulikin siitä, kun Saaran kuulutettiin olevan poissa, eikä kukaan tiennyt kuka tuomari olisi tulossa osaria tuomaroimaan. Käytiin sitten Jonnan kanssa kysymässä asiaa toimistolta ja tuomariksi paljastui edellisenä päivänä terriereitä tuomaroinut Jasna Matejcic, Kroatiasta. PM-kisa alkoi kuitenkin kutakuinkin aikataulussa tuomarinmuutoksesta huolimatta, mistä pontsit näyttelynjärjestäjille! Tuommoisessa tilanteessa jos leviäisi pakka niin huhhuh, junnuilla voisi olla lievät paniikit.

Siirrytään sitten itse kehän tapahtumiin. Alkukehä meni ehkä mulla vähän harjoitellessa, koska Veena siirteli jalkojaan ja tepsutteli selvästi enemmän kuin sitten loppukehästä, syynä mun toinen käsi jolla koitin pitää päätä. Kun vaihdoin kyseisen hääräilevän käden koiran eteen, ei tätä ongelmaa ollut. Pieni, vaaleanpunainen kuolapyyhe oli ahkerassa käytössä koska pidin namia pitkiäkin aikoja kädessä, jotta kontakti pysyi.

Yksilöarvostelu meni tuomarin pyörimisten ja seisotuksen osalta mielestäni kivasti, mutta liikkeitä pyytäessä Veena päätti olla totaallisen liikkumatta. Siinä sitten taas oltiin hetki kerällä ja näytettiin nakkia niin tultiinhan sieltä sitten, ja ihan ravilla ettei alettu peitsaamaan. Matejcic teetätti samantien sitten vähän enemmänki liikkeitä. Ensin ympäri, sitten kolmio ja viimeisenä vielä edestakaisin. Peitsaamaan Veena tipahti ainoastaan kolmion ensimmäisellä sivulla, vaikka neitiä vähän tuntuikin väsyttävän (:


© Jeena K
Jatkoon päässeitä valitessa, tuomari nappasi meidät 12 parhaan joukkoon ja olin jo niin tyytyväinen. Jatkoon päässeiden kesken tuomarin ympäri kiertely jatkui. Näissä ei ollut Veenan kanssa ongelmaa ja liikkeelle lähdötkin yhdessä ympäri kiertäessä alkoivat sujua sukkelammin muutamaa "hahaa en liikukkaan"-tapausta lukuunottamatta. Lisäksi jatkoon päässeiden kesken teetettiin liikkeitä pareittain, ensin yhdessä edestakaisin, sitten yhdessä L. Ensimmäinen meni nappiin, toista jouduin hetken aikaa pohtimaan että mitenkäs se tulikaan, kun kyseistä liikettä ei koskaan ennen oo kysytty. Vähän Veena kummasteli sitä postimerkkikehän takia hyvin lyhyeksi jäänyttä L-kirjaimen lyhyttä sivua. Ehdittiin ottamaan varmaan kaksi askelta ja käännyttiin. Takana tapahtunut puolen vaihtokin onnistui näppärästi Veenan koosta huolimatta, mutta mulla oli aikaa kun en huomannut kääntyessäni, että parinamme ollella walesinspringerspanielilla oli vähän ongelmia takaisin päin kääntymisen kanssa. No, liike suoritettiin kunnialla loppuun! :D

Pian liikkeiden jälkeen tuomari karsi porukan viiteen ja me oltiin Veenan kanssa siinä sakissa! Samoin sieltä löytyi tuttuja, nimittäin Noora melkein nahkan pehkonsa kanssa (sori Noora, oli pakko ♥), Jenny nahkan kanssa sekä Tuisku villakoiralla. Porukkaa pyöritettiin ympäri ja seisotettiin, sitten meille annettiin viidennen ruusuke, mihin oon hirmu tyytyväinen♥ Kuten oon jo moneen kertaan sanonut, en mulla ollut minkäänsortin kokemusta nöffeilystä ennen tätä kehää, joten suuuret kiitokset meikäläistä seillä parkkipaikalla opettaneille, tuli todellakin tarpeeseen. Ja tietenkin kiitokset mahtavan Veenan lainasta!

© Heidi T
Mahtavuus ei tietenkään loppunut meidän JH5-sijoitukseen, vaan JH-kehä oikein räjähti viimeisten ruusukkeiden jaossa. Tuisku sijoittui neljänneksi, Noora toiseksi ja Jenny meni ja VOITTI! Myös päivän paras kehä käytiin pikkukehässä, koska Jennyn oli mentävä junaan. Ja niinhän siinä kävi että kolmas kerta toden sanoo ja jenny sai ansaitusti paikkansa finaaliin ollen BIS Junior Handler! Kuvissa ei luojan kiitos näy kun halailen itkevän Lindan kanssa kameroiden takana ja kyllä siinä itsekkin tuli "pari" kyyneltä päästeltyä. Voitto meni niin oikeaan osoitteeseen♥

Päivän mahtavuus ei suinkaan loppunut siihen, vaan Satun kasvattama ja esittämä Basti nappasi ryhmäsijoituksen ollen RYP-3!

Kiitos kaikille mahtavasta viikonlopusta!

2 kommenttia:

  1. Kiitos sullekkin mahtavasti hysteria-seurasta :D ja huhhuh onneksi sitä meidän itkuhyppyhalia ei ikuistettu kenekään kameraan :D

    VastaaPoista
  2. Oltiin kyllä hieno itkuhyppyhaliteam ! :)

    VastaaPoista