torstai 19. toukokuuta 2011

"Ja taas siellä alkoi Muppet Show pyöriä." - Mertsi

Kiitos Antero "Mertsi" Mertaranta jälleen uusista ja mahtavista blogiotsikoista ja mahtavasta MM-selostuksesta. Koirakansa, älkää tappako, mä diggaan lätkää.


Jokunen viikko takaperin saatiin tieto siitä, että minut ja Roosa oltiin valittu TamSKin nuorten valmennusryhmään kahdeksan muun nuoren kanssa, ihan vakiryhmäläisiksi. Ensimmäiset valkkuryhmän treenit jouduin jättämään väliin oman flunssan takia, eli toissa maanantaina olimme ekaa kertaa valkun treeneissä. Kouluttajana oli Pia Niittymäki ja ratana oli Pohjoismaiden Mestaruuksista 2010 tuttu joukkuehypäri, joka siis löytyy täältä.

Rata mentiin alkuun kisanomaisesti ihan pillinvihellystä myöden. Tuloksena meille kuitenkin hylky, kun jätin Rn selän taakse 7 hypyn jälkeen, ja koira valisti lähemmän putkenpään. Lisäksi pituus tuotti ongelmia koko treenien ajan, vauhdin otto tuntui olevan Roosalle se päivän sana. Lopputreeni vedettiin yhdellä pituuden palalla, ei ongelmaa.
Loppuun kokeiltiin vielä vaihtoehtoista ohjaustapaa hypylle 10. Tuntui mukavalta vaihtelulta, vaikkakin taisi hidastaa Roosaa jonkinverran. Tai tiedäppä sitä, kyllähän se käännös oli todella pieni. Renkaan kanssa ei ollut ongelmaa koko päivänä, mun luottamus alkaa kasvaan ja keppien hauissa oli pari pulmaa kun suhersin itse, mutta keppien edessä tehty persjättö toimi epäilyistä huolimatta. Lisäksi yksi väärä rata kun menin aivan sekaisin. Silti jäi hyvä ensimaku nuorten valkusta, ei malttaisi odottaa uusia treenikertoja (:


Tämän viikon maanantaina oltiin siis toista kertaa valkkuilemassa, kouluttajana Marketta "Marke" Kulo. Treenattiin Jenni Lehtisen suunnittelemalla radalla (TamSKin valmennusryhmän blogista löytyy ratapiirros, mutta treeneissä rataan tuli joitakin muutoksia) joka oltiin pätkitty osiin niin, että koiralle palkkaus tulisi yllätyksenä, eli vähän epätavallisemmassa kohtaa. Videolle radanpätkistä tuli kaksi, kun kolmea ehdittiin työstää. Kolmaskin taisi olla viimeisten ratojen yhdistelmä.

Roosa tuntui alkutreeneistä tosi kankeelta, mutta taisi johtua vain omasta alkukankeudesta, sillä seuraavat radat sujuivat jo huimasti paremmin. Itselläni oli ohjauksissa aikamoista epäselvyyttä, takaakierrot tuli joko liian hätäsestä näytettyä, tai jäin liian pitkäksi aikaa törttöilemään ja myöhästelin persjätöistä. Lisäks videolta näkyy taas toi miten juoksen ite noihin putken päihin ja kompastelen jalkoihini. Hyvä koordinaatio tosiaan, mutta mulle tuli niin kiirus tossa Alessan naureskelukohtauksessa, että ei jalat vaan pysyny perässä kun hiekka liuku lenkkareiden alla. Inovit, tai vastaavat, olis kivat.

Roosan An kontaktit oli kuitenkin tosi kivoja! Harmi ku niitä ei videolla näy. Kerran taisi tulla suoraan alas, mutta pari nopeampaakin toistoa tuli. Enään toi on/off ei tunnu niin onnettomalta idealta A:llekkaan. Puomilla se nyt on ihan jees. Mitä nyt kyttäillään välillä sitä paikkaa. Toistoja toistoja.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti