tiistai 4. lokakuuta 2011

"Ei tule vaivaamaan koiraa mitenkään"

Wilma kesällä -11
© Anna S
Viime lauantaina otti kaksi Karloon A-pentueen jäsentä suunnaksen valkeakosken, kun ohjelmassa oli terveystarkastukset silmien, polvien ja sydämen osalta. Kyseessä oli harjakoirien joukkotarkkis, jonne Lauran vinkkauksesta päästiin tarkistuksiin. Lääkäreiden pöydällä poikkesivat siis sijoitusnarttu Wilma, sekä tämän velipoika Hippu (K. Abbeville)

Kaikkien puimureiden takana ajojen ja papereitten täytön jälkeen Hippu lähti ensimmäisinä tarkkeihin, ja pojalla oli kaikki puhtaat :) Hienoa!

Sitten kiivettiin Wilman kanssa yläkertaan. Polvet oli ok 0/0, silmistä taassen löytyi posterior polaarinen katarakta, joka on siis pistemäinen tai kolmiomainen kaihimuunnos linssin takaosassa. Kyseinen muunnos on tiedettävästi perinnöllinen, eli Wilmaa ei tule käyttää jalostukseen, mikä meinaa sijotussopimuksen raukeamista meidän kohdalla. Pääasia kuitenkin on, ettei kyseinen kolmio tule luultavastikkaan laajenemaan, kun se ei ole sitä vieläkään tehnyt ja ettei se tule vaikuttamaan koiraan, tai sen näkökykyyn mitenkään. Vuoden päästä pitää Wilm kuitenkin tarkistuttaa uudelleen, jotta havaitaan jos se on lähtenytkin lajenemaan.
Kataraktan lisäksi silmien reunoilta löytyi pigmenttipisteitä, jotka ei vaikuta koiran näköön mitenkään ja ovat peräisin sikiövaiheesta.

Sydänkuuntelun suoritti eläinlääkäri Kaisa Lassila, eikä Wilmalta löytynyt sivuääniä tai muuta vastaavaa, mikä on kertakaikkisen hienoa ♥

Kyllähän tuo löytö vähän pistää harmittamaan, mutta pääasia että koira voi jatkaa menoa vanhaan tuttuun tapaan, ilman mitään kipuja tai vastaavaa. Ja vaikka neiti siirtyy nyt virallisesti pois mun ja äidin nimiltä, jatkuu meidän agiharrastus samaan vanhaan tapaan (: !


2 kommenttia:

  1. hetken mietin kun sanoit eläinlääkäri Kaisa Lassila,että mistä tuo nimi tuntuu niin tutulta. kunnes tajusin että sehän on mun kaverin äiti :D

    VastaaPoista
  2. kati// Maailma on aika pikkunen :DD

    VastaaPoista