lauantai 22. lokakuuta 2011

Niin paljon asiaa, mutta niin vähän kuvia

Ernestiä ei jaksanut junamatka kiinnostaa.
© Katriina M
Sekasortoinen viikonloppu takana ja hengissä selvittiin! Äiti pystyi Sinikan avustuksella esittämään kaikki ilmoitetut viisi Karloon-kakaraa kehässä nuorten koirien katselmuksessa viime hetken takapakista huolimatta. Ja valmennusviikonloppukin saatiin koettua vauhdikkailla junanvaihdoilla varustettuna. Itse siis matkustin kiinan harjakoira Ernestin, virallisemmin Hundred Acres Chewbacca nimisen pojankoltiaisen kanssa, ja oli meillä junavaunussa myös folkkivahvistus, kun Iines matkusti Katriinan valmennusviikonloppu koiraksi. Kerrottakoon nyt sitten alkajaisiksi jotain valmennusviikonlopusta ja niistä junamatkoistakin tietysti.

Nuuneroinen hotelloi
© Katriina M
Perjantaina siis suoraa koulusta nousin äidin kyytiin ja lähdin tämän avustuksella raahaamaan kahta koiraa kamoineen asemalle, missä Kassu oli luojan kiitos vastassa. Juni soittelikin jo asemalle tullessa, että juna on jo Tampereella, mutta en kyllä kiirehtimään ryhtynyt uutisen vuoksi. Tärinä oli muutenkin niin hirmuinen. Junaan ehdittiin kuitenkin hyvin, vaikka Ernesti yllättikin ikävällä oksennusyllätyksellä kun takakontti avattiin. Maha heitti jännityksestä sekaisin myös junassa, mutta muuten matka meni oikein hyvin. Siis Pieksämäelle asti.

Pieksämäellä odottikin sitten elämäni tähän asti vauhdikkain junanvaihto. Osa meistä neljästä (Noora, Juni, minä ja Katriina) pomppasi ulos junasta ja otti kamoja vastaan kun toiset niitä viskelivät pihalle. Juna oli saman laiturin toisella puolella, että jotain positiivista sentäs. Mutta keppas kappanaa, meidän vaunu oli pendolinon toisessa päässä. Ei siinä muu auttanut kuin laittaa töppöstä toisen eteen ja junassa jo olleiden avustuksella selviydyttiin sisään. Onneksi. Junasta lähtiessä olikin sitten kamoissa ettimistä kun ne oli viskeltynä ympäri vaunua ja kyllähän se yksi häkki meinasikin sinne junaan jäädä. Onneksi Katriina tajusi ja haki sen, olihan kyseessä sentään meikäläisen mautohäkki.. :D


Perjantaina meillä ei treenä ollut, onneksi, nimittäin Ernestille ei ruoka maistunut matka stressin vuoksi. Luonnoimassa oli aluekouluttaja Pirjo Piiroinen ja juttua oli kasvatustoiminnasta, rakennetyypeistä, kehityskausista ja luonnetestiäkin sivuttiin. Yhdeksi leirin lentävistä lauseista tulikin: "Kokeen päätteeksi koira ammutaan." Niin kuinkas se menikään? :'--D

sivuntäytettä Iineksen tapaan
Launtaina olikin ohjelmassa luento ja koulutuksia. Kouluttajina Anna Mäkinen ja Susanna Häggblom, molemmat entisiä junior handlereitä. Treenailtiin perusjuttuja: kolmiota, edestakaisin liikettä, hampaiden näyttöä ja tuli vastaan pari vaihtokoiraakin. Hihnan päässä oli Ernestin lisäksi kk. villakoira sekä bortsu, molemmat oikein symppiksiä. Bordercollien aivojen naksutuksen oikein kuuli, liian viisas koira mulle! :D

Luennon pitivät Anna Mäkinen ja Saana Simola, aiheena "Mikä meni väärin?" Katseltiin siis kuvia ja kommentoitiin niitä. Ja oli toosi hyvä, tuli tajuttua kaikenmoista mitä voi mokata ja mitä on oikeestaan tullut jo mokattua mm. asettelua opetellessa.

Lauantaina tapahtui myös muualla, sillä äiti oli kasvattien ja Sinikan kanssa Lohjalla NN-nuorten koirien katselmuksessa. Mukana olivat Karloon Big In Brecon "Kasper", Karloon Big In Beverly "Fanni", Karloon Big In Bexley "Lilli", Karloon Couldn't Be Faster "Eddie", sekä meidän oma tössötin-Telma. Itse en ollut messissä, kuten ehkä on jo käynyt ilmi niin tässä tulee listä arvosteluja ja tuloksia ja mun hehkutuksia :) Tuomarina oli siis Rune Fagerström. Näyttelyn kulusta voisi sanoa sen verran, että jokainen ikäluokka (PEN, JUN, NUO) oltiin jaettu kahtia ja jokaisen luokan voittaja kisasi aina toisen luokan voittajaa vastaan PN ja PU luokassa. KPta ei jaettu, koirat laitettiin vain järjestykseen.

Eddien arvostelu:
"7,5kk. Erinom. koko. Hyvät rungon mittasuhteet. Tänään vielä hieman ilmava, mutta se kuuluu ikään. Hyvä sukupuolileima. Hyvä kallo. Kuono-osa saisi olla lyhyempi. Hieman isot korvat. Kaula liittyy hyvin lapoihin. Hyvä viisto lapa. Riittävä runko. Hyvin kulmautunut takaosa. Hieman kapea takaa. Löysyyttä kyynäspäissä. Sivulta liikkuu hyvin. Hyvä ylälinja. Hyvä karvan laatu ja häntä. Nuori uros jonka tarvitsee tiivistyä. Ihastuttava luonne."
PEN7-9kk sij. 2

Telman arvostelu:
"7,5kk. Sopiva koko. Erinom. rungon mittasuhteet. Kaunis, hyvänmallinen pää. Hyvät, tummat silmät. Korvat ok. Hyvä kaula. Viisto lapa. Ikäisekseen riittävä runko. Hyvä luusto. Hieman pehmeä välikämmen. Hyvin kulmautunut takaa. Oikea hännänkiinnitys. Hyvä, vahva ylälinja. Liikkuu hyvin. Hyvä karvanlaatu. Ihastuttava luonne."
PEN7-9kk sij. 3

Molempien C-pentujen suorituksiin oon toodella tyytyväinen. Eddiekin oli esiintynyt äidin kanssa reippaasti ja askel askeleelta oli vaan petrannut, kasvattajaluokassa meno oli ollut jo tosi kivaa. Tuomari kommentoi Telman luokkaa päivän siihen mennessä kovimmaksi. Hieno pirpana


Kasperin arvostelu:
"9,5kk. Erinom. tyyppi&koko. Oikeat rungon mittasuhteet. Hyvä sukupuolileima. Hyvänmallinen pää. Hyvä kallon leveys. Oikein asettuneet korvat. Turhan pyöreät, vaaleat silmät. Hyvä kuono-osa. Niukka purenta. Riittävä kaula. Hyvä eturinta. Pysty olkavarsi. Hyvä runko. Sopiva luusto. Erinom. ylälinja. Liikkuu hyvin. Esiintyy ja esitetään hyvin."
JUN9-12kk sij. 1 PU1-JUNIORI VSP-JUNIORI

Fannin arvostelu:
"9,5kk. Erinom.koko. Hyvät nartun mittasuhteet. Hyvänmallinen pää. Viehättävä ilme. Hyvät korvat. Sopiva kaula. Lyhyt olkavarsi. Riittävä runko. Hieman pitkä lanneosa. Voimakkaat takakulmaukset. Hyvä karvan laatu. Selän päälle kääntyvä häntä. Erinom. liikkuja. Esiintyy ja esitetään hyvin."
JUN9-12kk sij. 1 PN2-JUNIORI

Lillin arvostelu:
"9,5kk. Hyvä koko, mutta vielä hieman kevyt kokonaisuus. Tänään alasotettu karva ja luusto saisi olla vahvempi. Hyvät pään mittasuhteet. Kevyt kuono-osa. Tummat silmät. Hyvä kaula. Pysty olkavarsi. Lyhyt rintakehä. Lanneosa saisi olla vahvempi. Normaalit liikkeet. Luuston tulee vahvistua. Kiva käytös."
JUN9-12kk sij. 4

B-pentuekin suoriutui osuudestaan mainiosti ja Kasper periaatteessa uusi erkkarin VSP-pentunsa, koska sama narttu oli jälleen ROP ja voitti myös Fannin. Lisäksi kehään oltiin ilmoitettu kasvattajaluokka ja kaksi paria kokoonpanoin Telma ja Eddie, sekä Kasper ja Fanni. Parikilpailun voitto meni Telpparallaalle ja E-miehelle, toisen parin ottaessa hopeaa. Kasvattajaluokassa edustivat Kasper, Eddie ja Telma. Kiitos vielä Nanille Telman esittämisestä :)

"Ryhmä nuoria koiria, joilla hyvät rungon mittasuhteet, mutta iästä johtuen vielä hieman ilmavia. Päihin tulee kiinnittää huomiota. Hyvin liikkuvia"
KASV-2
Iines valmennusviikonlopussa Juha Kareksen esittämänä.
Sitten takaisin Kuopioon! Sunnuntaina meillä oli kouluttajina Johanna Jykylä, sekä ulkomuototuomari Juha Kares. Molennat koulutukset olivat mahtavia, etenkin Karekselta sai huimasti vinkkejä siihen, kuinka saada koira näyttämään mahdollisimman hyvältä. Ernestikin jo vähän rentoutui Johannan koutuksessa pöydällä ja aloin itekkin saada kiinni siitä ideasta miten harjakoiraherran sai näppärimmin seisomaan maassa silloin kun vapaana nököttäminen alkoi kyllästyttää.
Kareksen koulutus taas oli aivan mahtava! Sanoin ei voi selittää kuin näki koirien muuttuvan kun teki tietyllä tapaa jotain. Ihme miten oman askeleen pituuskin voi vaikuttaa koiran liikkeiden ulkonäköön niin paljon. Muutenkin oli kyllä mahtava koulutus, taatusti hintansa väärti.
Kiitos vielä kaikille mahtavasta valmennusviikonlopusta! Etenkin takaisin päin tulleesta ja astetta sujuvammasta junamatkasta kiitokset Kassulle, Junille ja Nooralle! Svetlana ja kumppanit tullaan kyllä muistamaan (;

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti