lauantai 1. lokakuuta 2011

Tampereen pentunäyttelyn Karloon-pläjäys.

Kasvattajaryhmä isossa kehässä.
Kasper, Fanni, Eddie ja Telma.
Tampereen Seudun Koirakerho järkkäsi siis jälleen pentunäyttelyn 25.9.2011 ja mehän oltiin mukana kun sopivan ikäisiä kasvatteja löytyy ja lähelläkin oli vielä näyttely. Messissä oli oman kodin Telma, eli Karloon Couldn't Be Quicker, sekä etelän velipoika Eddie, Karloon Couldn't Be Faster, joka tosiaan saapui meille jo lauantaina. B-pentuetta edusti kultapoika Kasper, Karloon Big In Brecon, sekä sijoitusnarttumme Fanni, Karloon Big In Beverly. Aikamoinen lössi siis marssi Kaupin vinttikoiraradalle kehään, mahtavaa kun kasvattien omistajiakin kiinnostaa tää homma, etenkin uroskasvattien! Koskaan meinaan ei oo liikaa urosfolkkeja kehissä pyöriny, yleisesti on aina ollut akkavalta. Muutenkaan ei tunnu folkkeja hirvesti menevän näihin näyttelyistä kiinnostuneihin koteihin. Tosin eipä folkki mikään supernäyttelykoirarotu olekkaan, mutta hienoa että Karloon-pojille on tämmöiset kodit löytyneet ♥
Kasper
Näyttelypaikalle siirtyminenkin joskin oli jo luova tapaus. Lähdettiin ensin äidin kanssa hakemaan Kasperia, Raakkelia ja Thomasta, mutta eikös äiti onnellisena päristellyt ohi. Palattiin siis takaisinpäin, poimittiin kolmikko autoon ja päristeltiin vinttikoiraradalle. Sillä välin kun äiti lähti hakemaan muita tyttöjä, siis Katriinaa ja Julianaa, vietiin me Raakkelin ja Thomaksen kanssa koirat ja kamat kehänlaidalle. Aikamoinen härdelli siitä saatiinkin aikaan, ainakin Eddiellä oli paljon asiaa vastaantuleville! Telma ehti valloittaa parit borderterrierit vielä ennen kuin äiti saapui paikalle tyttöjen kanssa. Sitten sähläneitikin päätyi hetkeksi häkkiin, kun Kaskas nostettiin pöydälle ja trimmihommat saivat alkaa. Näiden komeusoperaatioiden jälkeen oli aika päättää kukas esittääkään ja kenet ja pidettiin pienet norfolkkipentutreenit. Julle päätettiin törkätä kehään Kasperin kanssa, kun itse tuli perässä todella rohkean pikku Eddie-äijän kanssa :D Ei ollu pojassa jälkeäkään Lohjan kauhistuksista, se oli hyvä se (: Kassu vei tuttuun tapaan kehään Fannin, ja itse marssin sitten Tepanderin kanssa hääräilemään. Kaikki pennut kun olivat jo tässä 5-9kk luokassa. B-pentue täytti heti seuraavana päivänä 9kk ja C-kakarat oliva kolme päivää yli 7kk, eli laidasta laitaan mentiin.
Juliana ja Kasper
Poikien kehä meni näppärästi, Kaskas kulki Jullella hyvin, näitä perinteisiä "Jospa en liikukkaan, en ole varma onko sulla ruokaa"-kohtauksia unohtamatta. Eddie sen sijaan luuli olevansa isokin mies ja kehän laidalla se alkoi jo ihan urakalla isottelemaan kahta kuukautta vanhemmalle Kasperille, joka vähät välitti toisen sähläyksestä ja selkään yrittämisestä. Tämänkin takia meni Edin kanssa alkukehä vähän huitelemiseksi ja liikeet vetämiseksi, mutta tilanne tasoittui kun Kasper saatiin pöydälle ja E-mies sai lisää nakkia naamaan.
Tuomarina siis Juha Putkonen. Pöydällä molemmat pojat kokeiltiin mittakepillä. Putkonen laittoi mittaan sen 25cm ja kokeili mitä tapahtuu, eli tarkkaa mittaa ei otettu.

Kasperin (K. Big In Brecon) arvostelu:
"N. 9kk. Kookas. Mittasuht. pitkä. Vahva kallo-osa. Kevyt kuono. Kookkaat korvat. Vaaleat silmät. Tiukka saksipurenta. Vahva runko. Sopiva eturinta. Karva saisi olla karkeampaa. Hyvät suorat eturaajat. Sapelin muotoinen häntä. Iän mukaista epävakautta etuliikkeissä. Riittävästi kulmautuneet raajat. Riittävä askelpituus. Näyttää kieltä. Miellyttävä käytös"
PEN7-9kk sij. 2 ei KPta

Kaikkea tuosta arvostelusta en lähtisi allekirjoittamaan, mutta näin pentunäyttelynäkökulmasta, pääasia että äijä esiintyi niin hienosti, myös vieraalla handerilla :) Jullehan astelee Karloon poppooseen vielä toistamiseenkin, kun äiti tarvitsee apua nuorten koirien katselmuksessa, Minä ja Katriina kun ollaan kennelliiton valmennusviikonlopussa oppimassa uusia juttuja :D Nyt kyllä eksy aiheesta.. Mutta kiitos vielä huimasti Julle!
Eddie-äijä♥
Eddienkin kehäkettuus nousi hienoille asteille, kun päästiin taas keskittymään olennaiseen, eikä kilpakumppaniin. Yksilöarvostelussa me siis seistiin, liikuttiin ja oltiin kontaktista kaikin puolin kunnolla! Olin niiin ylpeä äijästä, vaikka se todella vasta räjäytti potin myöhemmin päivällä (;

Eddien (K. Couldn't Be Faster) arvostelu:
"7kk. Kookas. Mittasuhteiltaan oikea. Hyvä kallo-osa. Kevyt, pitkä kuono. Hyvät korvat. Tummat silmät. Hyvä purenta. Vasen kulmahammas ahdasasentoinen. Lyhyt kaula. Olkavarret voisivat olla viistommat. Hyvin kulmautunut takaosa. Karva karkeampaa. Hyvät, suorat eturaajat. Hyvä häntä. Saisi liikkua tehokkaammin. Miellyttävä käytös."
PEN 7-9kk sij.1 ei KPta

Taas olen joistakin asioita eri mieltä, mutta tätähän tää näyttelyharrastus on (: Kuitenkin ihan kivoja arvosteluja tuli pojillekkin, vaikka Putkosella ei rodun oikeuksia ole.
Katriina ja Fanni
Sitten yhden pikkupentu nartun jälkeen kehän valtasivat Karloon tytöt. Fannilla tuntui olevan virtaa aivan vietävästi ja Kassu taisi saada tehdä oikein kunnolla töitä pikku hepulineidin kanssa. Hyvin parivaljakolla kuitenkin taas meni, mahtavuutta! Fanni tutustui tuomarisetäänkin tarkemmin, kun oli neidin pakko päästä taas pusuttelemaan ♥
Pusu-Fanni vauhdissa!

Fannin (K. Big In Beverly) arvostelu:
"N. 9kk. Hyvä koko. Rungoltaan hieman pitkä. Hyvä kallo, kuono, korvat. Vaaleat silmät. Hyvin kehittynyt rintakehä, eturinta saa täyttyä. Selän suuntaisesti kaareutuva häntä. Suorat eturaajat. Hyvin kulmautunut takaosa. Hyvä askelpituus. Epävakautta edessä. Ihana tempperamentti."
PEN5-7kk sij. 2 KP PNP3

Kiitos vielä Katriina Fannin hienosta esittämisestä, jälleen sanon että me tullaan viel häiritteen sua meidän handleröintipyynnöillä (;

Telppatulppa oli taas oma onnellinen, blondi, höntti itsensä ja kehässä oli taas niin huisin hauskaa! Likka esiintyikin hienosti, erityisen ylpeä oon siitä kuinka ryhdikäs pieni marsu oli pöydällä ♥ Oon mä siitä ihan kivan kehäkörilään näköjään saanu koulutettua, pikkuinen vaava, vaikka Putkonen tulikin pöydän ääreen, sanoen että tämäkin on varmaan sen 9kk? Kun paljastin että eipäs olekkaan, alkoi kehäsihteeri ja Juhakin nauraa. "Ai enpäs arvannutkaan oikein" :D
Aika on mennyt ton taatiaisen kanssa niin sallimattoman nopeasti, neiti meinaan ilmoitettiin jo messariinkin, ja siellä kakara kilpailee junnuluokassa! Hui kamala.
Ehkä se riittää Telman ylistämissössötyspuheenvuorosta.
Telma 7kk.
©Katriina M
Telman (K. Couldn't Be Quicker) arvostelu:
"7kk. Erinom. koko, mittasuhteet. Hyvä kallo-psa. Hyväasentoiset korvat. Keskiruskeat silmät. Kevyt kuono. Hyvä purenta, hampaat. Erinom. rintakehä. Hyvin kehittynyt eturinta. Ulkokierteisyyttä etukäpälissä. Lanteen päälle kaarteutuva häntä. Tasapain. kulmaukset. Liikkuu hyvällä askelpituudella. Epävakautta edessä. Ihana tempperamentti."
PEN7-9kk sij.1 KP PNP2
Telppa-Tulppa liikkeessä.
Ja vielä ei ollut meidän rotukehä ohi. Käytettiin kasvis näytillä, vaikka mitään ei sille odotettu, koska pojat eivät KPta saaneet. Onhan se paperi kiva sieltä hakea :D

Kennel Karloon - arvostelu:
"Kahdesta pentueesta koostuva. Hyvä ryhmä kooltaan. Rungon mittasuhteissa ja päissä eroavaisuuksia. Yhdenmukaiset karvanlaadut. Ihanat tempperamentit.
Onnittelut kasvattajalle!"
KASV-1 KP ROP-KASV

Kasviksen ollessa kehässä Putkonen kysäisi, että tämä koostii varmaankin sitten yhdestä pentueesta? Eihän se nyt niin mennyt :D Sitten seuraavaksi puheenaiheeksi muodostui Kasperin kielen näyttö. "Onko sillä niin pitkä kieli, että se irvistää mulle?" Siinä sitten hetkonen höpötettiin herran purukalustosta, ennen kun lähdettiin polvet ruoholäikillä pois kehästä odottelemaan isoja kehiä, jossa oli kasviksen lisäksi esitettävänä kaksi paria.
Pareina siis Eddie ja Telma, sekä Kasper ja Fanni. Itse vein tämän C-pentueen härpäkkeet ja Kassulle annettiin B-kakarat kuljetettavaksi. Parikilpailun tuomaroi Tarmi Viirtelä. Meille ensimmäisinä ilmottautuneille folkkipareille kehä oli pelkkä pyörähdys, mutta tyytyväinen oon taas tapausten esiintymiseen (: Eddietäkään ei täytynyt vetää perässä niinkuin viimeksi (;
BIS-kasvattajan teki jo meidän rotukehässä tuomaroinut Juha Putkonen, joten ei odoteltu ihmeitä. Lähdettiin kuitenkin marssimaan suureen kehään, sillä olihan sekin hyvää treeniä vauvoille. Järjestys vain muuttui aavisuksen tämän Eddien Kasper-hulluuden vuoksi, joten kipiteltiin Fannin perässä. Lapset esiintyivät kuitenkin hienosti, ja Eddie sai menollaan mut hyppiin riemusta ja hikertelemään ihan oinneissani. Nimittäin jokainen kasvattajaluokka pyydettiin yhdessä edestakaisin ja johonperään. No, sitten muodostuttiin taas riviksi, niin Eellä alkoi menojalkaa vipattamaan ja herra lähti oikein tomerana, pää pystyssä ravaamaan edelle ♥ siinä vaiheessä päätin että hälläväliä jos menee neliveto päälle, kannustetaan tähän ja siinähän se ravasi kuin koko kentän omistaja konsanaan! Olen ylpeä♥
Kasvis liikeessä.
Kaikki varmaa on jo huomannu meidän hienon värikoodin, johon ei ihan sovi äidin paita, mun kengät ja jullen housut (;
Mutta nyt alkaa taas Iran kiitos-osio, eli team Karloon kiittää kaikkia kasvattien omistajia paikalle tulosta ja Kassua ja Jullea esittämisavusta ja seuralaisia, no seurasta, ja mä kiitän vielä personally Kassua ja Jullea meidän suuresta kahvikuljetuksesta! Niin ja kiitos Thomas kun tartuit Katriinan kameraan ja kuvasit kehät (:
Hihi oli huisia! ♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti